MENÜ

Sony, Yeni bir VR kontrolcüsü patenti aldı

Yeni nesil konsolların ayak sesleri iyiden iyiye duyulmaya başlandı. Bulut tabanlı servisler için halihazırdaki hazırlıklar devam ediyor, ama diğer tarafta, bu nesil ile hayatımıza giren sanal gerçeklik cihazlarını da unutmamak lazım. Sıradaki nesilde daha fazla öneme sahip olacak olan bu cihazlar için de bir takım çalışmalar devam ediyor. En azından Sony tarafından alınan patent, buna bir işaret olabilir.

Sony, Yeni bir VR kontrolcüsü patenti aldı

İlk olarak Oculus Rift ile fitili ateşlenen sana gerçeklik cihazları, daha sonradan satışa sunulan PlayStation VR ve HTC Vive ile epey popüler hale geldi. Ne var ki, mevcut neslin sunduğu teknoloji ile bu cihazlardan tam bir randıman alınamıyor. PlayStation 4 Pro ile PlayStation VR, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Slim modellerine göre daha iyi bir performans gösteriyor olsa da, yine de olması gereken noktada değil. Önümüzdeki nesilde ise bulut teknolojisinin yanı sıra, VR teknolojisi epey bir ön planda olacakmış gibi görünüyor. Şu an için Microsoft tarafında gidişatın ne olduğunu bilmiyoruz, ama Sony, gizliden gizliye bir takım hazırlıklar yapıyormuş gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Sony, Yeni bir VR kontrolcüsü patenti aldı

Sony, Yeni bir VR kontrolcüsü patenti aldı

Free Patents Online sayfasında yer alan bir bilgiye bakılırsa, Sony Interactive Entertainment Japan, 3 Temmuz 2018 tarihinde yeni bir kontrolcü patenti kaydı yaptırmış. Patentte, kontrolcü ile ilgili bir takım çizimler yer alıyor ve görünüşe göre, Sony, sanal gerçeklik cihazı için yeni bir PlayStation Move üzerinde çalışıyor. Bildiğiniz gibi bu PlayStation Move, 2010 yılında çıkmıştı. Aynı zamanda PlayStation VR ile de kullanılabiliyor. Peki bu patent bizlere ne anlatmalı? Patentin bu zamanda alınmış olmasına bakarak, acaba Sony, yeni nesil PlayStation ile uyumlu olacak bir PlayStation VR kontrolcüsü üzerinde çalışıyor olduğunu tahmin edebilir miyiz? Yoksa mevcut cihazdan kontrol anlamında azami ölçüde randıman almak için mi uğraşıyor? Bunu tabi ki ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz. Bu arada, yukarıdaki çizimlere bakacak olursak, kontrolcünün sıfırdan tasarlandığı açıkça anlaşılıyor. (turunculevye)

YORUM YAZ