MENÜ

Sony, E3 2019 fuarına katılımda bulunmayacak

1995 yılından bu yana her sene düzenlenen E3 fuarları, yirmi üç yıldır bizlere büyük heyecanlar yaşatmıştı.

Sony, E3 2019 fuarına katılımda bulunmayacak

Yeni duyurular, halihazırda duyurulmuş olan oyunlar ve ek içerikler ile ilgili yeni fragmanlar, oynanış videoları ve daha niceleri. Yaşadığımız heyecanların kaynağında ise, öncelikli olarak üç büyük isim yer alıyor: Sony, Microsoft ve Nintendo. Ancak önümüzdeki sene büyük bir farklılık ile karşı karşıya olacağız. Bunun nedeni ise Sony cephesinin E3 2019 fuarına herhangi bir katılımda bulunmayacak olması.

Haberin Devamı

E3 fuarlarını düzenleyen ESA şirketi, E3 2019 ile ilgili ilk detayları kısa bir süre önce paylaştı. Katılımda bulunacak olan şirketlerin arasında birçok büyük isim yer alıyor. Microsoft, Nintendo, Take-Two, Ubisoft, Activision ve çok daha fazlası. Ancak bu listede bir isim eksik ve o da Sony. Japon oyun devi, her yıl düzenlenmeye başladığından beri hiçbir E3 fuarını es geçmemişti. Ne var ki, Sony, ESA tarafından yayınlanan katılımcı listesinde yer almıyor. Bu durumun kafaları karıştırmasından sonra ise PlayStation İletişim Kıdemli Vekil Başkanı Jennifer Clark, Game Informer dergisine yaptığı açıklama ile E3 2019 fuarına gerçekten katılmayacağını doğrulamış oldu. "Endüstri gelişirken, Sony Interactive Entertainment, topluluğun ilgisini çekmek için yaratıcı fırsatları araştırmaya devam edecek. PlayStation hayranları bizler için dünyalara bedel ve her daim yenilikçi olmak, farklı düşünmek ve oyuncuları hoşnut etmek için yeni yöntemler denemek istiyoruz. Sonuç olarak, 2019 yılındaki E3'e katılımda bulunmamak kararı aldık." yorumunda bulunanClark, devam etti. "2019 yılında topluluğumuzla bir araya gelmek için yeni ve aşina olunan yöntemleri araştırıyoruz ve planlarımızı sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından ise Jennifer Clark, EA Play tarzı bir etkinliğin düzenlemek gibi bir planın olup olmadığı yönünde sorulan soruya ise "Etkinliklere bir bütün olarak ve hayranlarımız ile nasıl daha fazla seslenebileceğimize ve onları şaşırtmaya devam edeceğimize bakıyoruz. PSX ve E3'ün zamanlaması buna müsaade etmiyor. Ama önümüzde bir sürü ilginç şey var ve kısa sürede paylaşmayı ümit ediyoruz. Büyük oyunlarımızdan birkaçı önümüzdeki sene kilit kilometre taşlarına ulaşmış olacaklar, bu yüzden büyütmek için oldukça sıkı çalışacağız." cevabını verdi.

Açıkçası bu durumun, bu sene düzenlenmeyecek olan PlayStation Experience etkinliği sonrasında ikinci büyük bir sürpriz olduğunu söylemek gerek. Ancak diğer bir yandan, Sony cephesinin PlayStation 5 için bir takım hazırlıklar yaptığı için önümüzdeki seneyi biraz geri planda geçireceğine dair söylentiler var. Bununla birlikte, tabi ki şimdilik çıkış tarihleri belli olmayan The Last of Us: Part II ve Death Stranding oyunlarının önümüzdeki sene çıkıp çıkmayacakları da merak konusu diyebiliriz. Belki de Japon teknoloji devi büyük sürprizler ile geri dönüş yapacak olabilir. Bunu tabi ki bizlere zaman gösterecek. (Turunculevye)

YORUM YAZ