MENÜ

"Sonucu küçük detaylar belirler"

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile yapacakları derbi maçı kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmak istediklerini ifade etti.

"Sonucu küçük detaylar belirler"

Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe Televizyonu’na yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayımlandı.

Derbide her iki takım için de zorlu bir mücadele yaşanacağını ifade eden Alex, "Çünkü derbi maçların özelliği budur. Biz kendi evimizde kendi taraftarımızın önünde oynayacağız. Bu durumun avantajını kullanıp 3 puanı alarak şampiyonluk yolundaki önemli adımı atmak istiyoruz" diye konuştu.

Derbi maçın şampiyonu belirlemeyeceğini, ancak galip gelen takımın bir miktar yol kat edeceğini düşündüğünü anlatan Fenerbahçeli futbolcu, "Şu anda Beşiktaş takımıyla arada 4 puanlık bir fark var. Kazanırsak bu puan farkı 7’ye yükselecek ve rakibi geriye atmış olacağız. Beşiktaş da bu maçı kazanıp puan farkını azaltmak isteyecektir. Bu açıdan bakıldığında ben Fenerbahçe için şampiyonluğu belirleyen bir maç olduğunu zannetmiyorum" şeklinde ifadeler kullandı.

Bu tip maçlarda sonucu bazı küçük detayların belirlediğini anlatan sarı-lacivertli oyuncu, bu detayların lehine olduğu takımın, sahadan galip ayrılacağını ifade ederek şunları kaydetti: "Hafta içinde yapılan antrenmanlarda hem daha iyiye gitmeye çalışıyoruz, hem de rakibi tanıyoruz. Oyunda açıklarımızı kapatarak ve rakibin eksiklerini mümkün olduğunca tespit edebildiğimiz takdirde, saha içerisinde kendi gücümüzü göstermeyi hedefliyoruz. Futbolun belirleyici detayları da Fenerbahçe ile beraber olduğu sürece umuyorum ki bu karşılaşmadan mutlu ayrılan taraf biz olacağız."

Taraftarlarının da derbi ne yapması gerektiğini çok iyi bildiğini kaydeden Fenerbahçeli futbolcu, sarı-lacivertlilerin maç ayırt etmeksizin kendilerine büyük destek verdiğini belirterek, "Elbette derbi maçının atmosferi biraz daha farklı oluyor. Her zamanki gibi bu stada gelip, bizi destekleyecek ve bizimle sahada oynayacaklar. Biz de hep beraber bu sahadan galip ayrılmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ