MENÜ

Sonny Weems kimdir?

Anadolu Efes, Sloven oyuncusu Zoran Dragic'in sakatlığı sonrası kadrosunu ABD'li oyuncu Sonny Weems ile güçlendirdi. En son Çin'de forma giyen Weems, bu transfer ile tekrar EuroLeague'e dönmüş oldu. Peki, Sonny Weems kimdir? Sonny Weems ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Sonny Weems kimdir?

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, Sloven oyuncusu Zoran Dragic'in sezonu kapatması sonrası kadrosunu ABD'li yıldız Sonny Weems ile güçlendirdi.

Kariyerinde NBA'de ve EuroLeague'in üst düzey takımlarında forma giyen Sonny Weems kimdir? Hangi takımlarda forma giydi?

Sonny Weems kimdir?

1986 doğumlu Sonny Weems, şimdilerde Los Angeles Clippers forması giyen Patrick Beverley ile birlikte NCAA'de Arkansas Razorbacks'in öne çıkan isimlerinin başında geliyordu.

Arkansas kariyeri sonrası 2008 NBA Draftı'nda 2. tur 39. sırada Chicago Bulls tarafınadn seçildi.

Sezon öncesi Chicago Bulls, Denver Nuggets ve Portland Trail Blazers arasında gerçekleşen ve Ömer Aşık'ın da dahil olduğu takasla Denver Nuggets'ın yolunu tuttu.

Çaylak sezonu olan 2008-09'da Denver Nuggets ile sadece 12 maça çıkabilen Sonny Weems, 2009-10 sezonu öncesi önce Milwaukee Bucks'a sonrasında ise eski Fenerbahçeli Roko Ukic'in de dahil olduğu takasla Toronto Raptors'a gönderildi.

2009-10 sezonunda Toronto Raptors kadrosunda aradığı şansı bulan Weems, 19'u ilk beşte olmak üzere 69 maça çıktığı Raptors'ta 7.5 sayı, 2.8 ribaunt ortalamaları yakaladı.

2010-11 sezonunda Toronto Raptors kadrosunda kariyerine devam eden Weems, 28'i ilk beşte olmak üzere çıktığı 59 karşılaşmada 9.2 sayı, 2,6 ribaunt, 1.8 asist ortalamaları yakaladı. Philadelphia 76ers karşısında ürettiği 25 sayıyla da kariyer rekorunu kırdı.

Sonny Weems'in Avrupa macerası

Sonny Weems, 2011-12 sezonu öncesi Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Weems, Litvanya takımı ile EuroLeague'de çıktığı 15 maçta; 15.5 sayı, 5 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Zalgiris ile gayet iyi başlayan macerası Sonny Weems'in şanssız sakatlığı nedeniyle 2012'in Mart ayında serbest bırakılmasıyla sona erdi.

Weems'in sakatlığı nedeniyle Zalgiris macerası kısa sürse de kısa sürede sergilediği performans Avrupa'nın devlerinden CSKA Moskova'nın ilgisini doğurdu.

2012'nin yaz aylarında Rus devi CSKA Moskova, Sonny Weems ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bu anlaşma Weems'in kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçirmesine imkan sağladı.

ABD'li oyuncu 2012-13 sezonunda CSKA Moskova ile EuroLeague'de 28 maça çıktı ve 13.7 sayı, 2.9 ribaunt, 2.1 asist ortalamaları yakaladı. Partizan karşısında 30 sayı üreterek EuroLeague'deki kariyer rekorunu kırmayı başardı. Weems, Rus ekibiyle VTB Lig'de de şampiyonluğa ulaştı.

2013-14'te CSKA Moskova ile VTB'de yine şampiyonluk yaşayan Weems, EuroLeague'de 29 maçta 12.2 sayı ortalama yakaladı. Partizan maçında bu kez 10 asist ile bu alandaki kariyer rekorunu kırdı. Weems, EuroLeague'deki performansıyla EuroLeague İlk Takımı'na seçilmeyi başardı.

2014-15 sezonunda Sonny Weems, VTB Lig şampiyonluğunu takımıyla tekrar yaşarken EuroLeague'de de 13.1 sayı ortalama yakaladı. Weems, CSKA Moskova ile Final Four'daki üçüncülük maçında Fenerbahçe'yi mağlup ederek üçüncülüğe ulaştı.

CSKA Moskova ile geçirdiği 3 sezonluk macerasında 166 maça çıkıp 12.1 sayı, 3.1 ribaunt, 3 asist ortalamaları yakalayan Weems, 2015'in yaz aylarında tekrar NBA'e dönme kararı aldı.

NBA'e geri dönüş

2015'in Temmuz ayında Weems, Phoenix Suns ile 2 yıllık sözleşme imzalayarak NBA'e geri döndü.

Weems'in ikinci NBA macerası pek de istediği gibi geçmedi. 36 maça çıktığı Phoenix'te 11.7 dakika süre alıp 2.5 sayı ortalaması yakaladı ve Mart ayında Suns tarafından serbest bırakıldı.

Sonny Weems, sezonun kalan kısmı için Philadelphia 76ers ile anlaştı ve 7 maça çıktığı 76ers formasıyla 11.1 dakika süre alıp 2.4 sayı ortalaması yakaladı.

Weems, tekrar EuroLeague'de

İkinci NBA macerası da istediği şekilde geçmeyen Sonny Weems, 2016'nın yaz aylarında Maccabi Tel AViv ile sözleşme imzalayarak EuroLeague'e dönüş yaptı.

ABD'li oyuncu takımıyla EuroLeague'de 19 maça çıktı ve 11.6 sayı ortalaması yakaladı ama sezon ortasında 30 Ocak'ta anti-doping testinde sorun yaşadığından serbest bırakıldı.

Kariyeri düşüşe geçtiği noktada Weems, 2017'nin yaz aylarında Çin ekibi Zheijang Golden Bulls ile kontrat imzaladı. Takımıyla sahaya çıktığı 38 maçta; 31.7 sayı, 8 ribaunt, 5.9 asist ortalamaları yakaladı.

Weems, 24 Şubat tarihi itibariyle de temsilcimiz Anadolu Efes ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ