MENÜ

Son pişmanlık fayda etmez!

Sezon başında Galatasaray'la masaya oturan ve imza atmaya hazır birçok yıldızın transferi, finansal denge bozulmasın diye askıya alındı. Elden kaçan bu oyuncular şimdi ortalığı toz duman ederken, Cim Bom tel tel dökülüyor. Üstelik mâli tabloda da olumlu bir değişim yok.

Son pişmanlık fayda etmez!

Andre Pierre Gignac, Maxi Pereira, Andre Ayew, hatta Mario Gomez ve Oumar Niasse... Bu oyuncuların ortak özelliği, sezon başında Galatasaray’ın transfer gündemine gelmeleri, hatta hepsiyle masaya oturulması ve imza için şartlar hazırken, finansal denge bozulmasın diye askıya alınmaları. Ancak özellikle de bonservisi elinde olan adayların o dönemde yeni takım arayışları hiç de uzun sürmedi...

İkinci baharını yaşıyor

Gignac, Marsilya ile kontratı bitince Galatasaray’la anlaşamadı ve Meksika’nın yolunu tuttu. 30 yaşındaki Fransız santrfor, bu sezon yeni takımıyla çıktığı 22 maçta 15 gol 2 asist yaparak adeta ikinci baharını yaşıyor. Saç baş yoldurmasına rağmen Burak’ın alternatifini bile bulamayan Sarı-Kırmızılılar’ın, o günlerde Beşiktaş’a kaptırdığı Mario Gomez 20 maçta 13 gol, son çare gözüyle bakılan Niasse ise Lokomotiv formasıyla 23 maçta 13 gol 10 asistlik performans sergiledi.


Orta sahaya süper takviye: Scarione
Takımına gol yedirmiyor

Cüneyt Tanman’ın, “Sabri’den ne artısı var” dediği, Hamza hocanın da veto ettiği Maxi Pereira, Benfica’daki sözleşmesi sona erdikten sonra Galatasaray’a şartlarını kabul ettiremeyip, Porto’yla 5 yıllık mukavele imzaladı. 30 yaşındaki savunmacı, Portekiz Ligi’nde 13 haftada sadece 6 gol yiyen Porto’nun 12 maçında 90 dakika görev yaptı, 1 maçı sarı kart cezasıyla kaçırdı. Sağlam defansının yanı sıra 5 de gol pası veren Uruguaylı, Şampiyonlar Ligi’nde de 90 dakika oynadığı ilk 4 maçta hiç mağlubiyet görmedi. Takımının kaybettiği son iki maçta ise sahayı terk etmek zorunda kaldı.

Yeniden devlerin radarında

Elinde tek bir kanat oyuncusu bulunmayan ve Yasin Öztekin’e muhtaç kalan Galatasaray’ın, maliyetini yine yüksek bulup almadığı Andre Ayew, İngiltere’de Swansea City’ye gitmişti. Ganalı yıldız, geride kalan 16 maçta 6 gol ve 2 asistlik müthiş bir performans ortaya koydu. Yeni takımında her iki kanatta da oynayan 25 yaşındaki futbolcunun da bonservisi elindeydi. Ayew, bu futbolunun ardından yeniden devlerin transfer listesine girdi.

..Ve Felipe Melo’nun gidişi


Galatasaray’ın alamadığı, alıp da oynatamadığı (Kevin Grosskreutz) kadar, elden kaçırdığı oyuncular da bugün mumla aranıyor. Bunlar arasında 1 numaralı isim kuşkusuz Felipe Melo. Kontratı devam etmesine, hatta yenilenmesine rağmen son gün İnter’e gitmesine göz yumulan Sambacı’nın orta alandaki savaşçı kimliğinin yeri doldurulamıyor. İnter’e kiralanan Telles, hatta Sociedad’a kiralanan Bruma bile kadroda ihtiyaç duyulan isimler olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ