MENÜ

Son Kartal Hutchinson

Beşiktaş, Atiba Hutchinson transferini sessiz sedasız bitirdi. Dün borsaya bildirilen Kanadalı futbolcuya 2 yıllık imza attırıldı. Sağlık kontrolünden geçen 31 yaşındaki oyuncu, dün Avusturya kampına katıldı.

Son Kartal Hutchinson

Ronaldinho, Adebayor derken, Beşiktaş bombayı Hutchinson’la patlattı. PSV’den ayrılan 31 yaşındaki Kanada’lı futbolcu, dün İstanbul’a gelerek kendisini Siyah-Beyazlılar’a bağlayan 2 yıllık imzayı attı. Slaven Bilic’in kadroda görmeyi çok istediği tecrübeli orta saha oyuncusu, dün İstanbul’a gelerek sağlık kontrolünden geçti. Bu transferden dolayı oldukça memnun olduğunu dile getiren Bilic, “Üzerinde durduğumuz bir futbolcuydu. Aramıza katılacağı için mutluyuz. Büyük katkı sağlayacaktır. Rakibi bozma, oyun kurma ve toplu-topsuz alanda çok yararlı olacaktır. İhtiyaca göre bir ya da iki takviye daha yapılabilir” diye konuştu. Öte yandan bu transferi bitiren ismin de Bilic olduğu ortaya çıktı. Hutchinson’un Türkiye temsilciliğini yapan ismin, aynı zamanda Bilic ve Eneramo’nun da temsilcisi Ertan Göksu’nun olmasından dolayı yönetim bu transfere ilk etapta soğuk baktı.

Beklemeden kampa uçtu

Aynı menacerden oyuncu almanın farklı algılanabileceğini vurgulayan yöneticilere Bilic’in cevabı sert oldu. “Benim olduğum yerde yanlış olmaz” diyen Hırvat hoca, “Bu konuda bana güven yoksa, zaten burada olmanın da anlamı yok. Bu nedenle rahat olun” diyerek Hutchinson’la görüştü. İlk yapılan pazarlıklarda 31 yaşındaki oyuncu, yıllık 2.5 milyon Euro istedi ve görüşmeler tıkandı. Bilic devreye girdi ve futbolcuyla bizzat görüştü. Bu görüşmenin ardından taraflar masadan anlaşarak kalktı. Siyah-Beyazlı kulüple anlaşmaya varan siyahi oyuncu, bir an önce kampa katılmak istedi. Dün akşam Almanya’ya hareket eden Hutchinson, buradan Avusturya’ya geçti.

‘Her bölgede oynarım’

İstanbul’da sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kampa katılan Kartal’ın yeni transferi ayağının tozuyla iddialı açıklamalar yaptı. Beşiktaş’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Hutchinson, “Ben sahanın her yerinde oynayabilen bir futbolcuyum. Bütün sahanın oyucusuyum. Takımda önemli rekabet olacağı söyleniyor. Bu, takıma kazanç sağlar. Futbolcular daha iyi çalışır. Takıma katıldığım anda açığımı kapatacağım. 1-2 haftadır bireysel çalışmalar yapıyorum. Beşiktaş’a katkı sağlamak istiyorum” dedi. Bu arada Siyah-Beyazlılar, Kanada’lı oyuncunun alacağı ücreti de açıkladı. Hutchinson’a yıllık 1 milyon Euro ve maç başı 10 bin Euro verilecek.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ