MENÜ

Son ev sahibinden destek

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, Mersin'de Haziran ayında gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları'nın İstanbul'u 2020 Olimpiyatları'na hazırlayacak bir fırsat olduğunu ve İstanbul'un şansının çok yüksek olduğunu söyledi.

Son ev sahibinden destek

İngiltere’nin ev sahipliği yaptığı 2012 Londra Olimpiyatları’ndan sorumlu bakan olarak görev yapan Robertson AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığını ve uluslararası spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Robertson, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine yapılacak sunumun önemine işaret ederek, adaylıkla ilgili pek çok konunun eylül ayında Buenos Aires’te yapılacak IOC toplantısında açıklık kazanacağını belirtti. Robertson, "Birçok husus da sunumunuzu nasıl yaptığınızla ilgili. Çünkü sunumunuz sizin o güne kadar gerçekleştirdiğiniz çalışmaları, eylül ayınakadar neler yaptığınızı ve neler yapacağınızı kapsıyor" dedi.

Konuk Bakan, olimpiyatlarda ev sahibi olabilmek için iki önemli noktaya dikkat çekerek, bunlardan ilkinin, "IOC üyelerini bu işi yapabileceğinize inandırmak ve ikna etmek" olduğunu vurguladı. Hugh Robertson, ikincisi hususu ise "ev sahipliğinin neden size verilmesi gerektiğini açıklayan bir vizyon ortaya koymak" gerektiği şeklinde açıkladı. Robertson, "Bu ikisini başarırsanız, yolun çoğunu aşmışsınız demektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Robertson, sorunları çözmek için 2020’ye kadar zaman olduğunu dile getirerek, İstanbul’un en güçlü adaylardan olduğunu, ancak ulaşım sorununun adaylık çalışmalarında en fazla önem verilmesi gereken konu olduğunu bildirdi. Robertson, "Eğer başarılı bir olimpiyat organizasyonuna ev sahipliği yapmak istiyorsanız, üç şeyi hatırlamalısınız. Ulaşım, ulaşım ve ulaşım. Çünkü sporcuları, üst düzey yöneticileri ve izleyicileri en güvenli ve verimli bir şekilde taşımalısınız. Biz bu sorunla Londra’da yüzleştik ve çok sıkı bir iyileştirme süreciyle üstesinden geldik. Şehir merkezi ve olimpiyat köyü arasına yeni bir hızlı tren hattı kurduk. Toplamda Londra metrosunda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde bir iyileştirme yaptık" dedi.

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, Mersin’de Haziran ayında yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları’na değinerek, "Türkiye’nin büyük bir başarı yakalayacağından hiçbir şüphem yok. Türkiye, Avrupa ve Asya arasındaki pozisyonu ile kıskandırıcı bir özelliğe sahip. Çok güçlü şekilde gelişen bir pazara sahip aynı zamanda. Bu oyunlar Türkiye’de düzenlediği için birçok pozitif ve umut veren sebep var. Türkiye’nin Akdeniz Oyunları’ndan edineceği tecrübe, İstanbul’u 2020 Olimpiyatları’na hazırlayacak bir fırsat. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği şansı çok yüksek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Güreşi Kış Olimpiyatları’na alma önerisi
Hugh Robertson, güreşin, IOC İcra Kurulu tarafından 25 temel spor branşı arasında yer almaması konusunun dünya spor çevrelerinde yoğun tartışıldığına işaret ederek, İngiltere’de yayımlanan bir gazetede okuduğu makaleye atıfta bulunarak, makalede çok makul bir öneriye rastladığını söyledi. Söz konusu önerinin Kış Olimpiyatları’nın sadece kar ve buz sporlarını kapsamaması yönünde olduğunu ifade eden Robertson, "Kapalı alanda yapılan sporlar, Kış Olimpiyatları’nda yer alabilir ve bence bu çok yerinde bir teklif. Bazı geleneksek oyunları çıkarmaktansa, onlara burada yer bulunabilir" dedi.

Londra 2012’nin ekipmanları
İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson, 2012 Londra Olimpiyatları’nda kullanılan portatif ekipmanın 2016 Rio Olimpiyatları için Brezilya’ya satılması ile ilgili iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bu konuyla birebir ilgileniyorum. Atış poligonu, portatif yüzme havuzları ve basketbol sahaları gibi birçok portatif ekipman İngiltere’de farklı bölgelere yerleştirildi. Birkaç oturma alanını Rio’ya göndermeyi düşündük, ancak Brezilyalıların kendi ekipmanlarını inşa etmeleri, bizimkileri göndermek ve yerine kurulmasından daha ucuza geliyor" dedi.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ