MENÜ

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri - 10 Ocak Çarşamba (TS transfer)

Transfer çalışmalarında gaza basan Fırtına, daha önce ilgilendikleri Amin Younes’e bir kez daha kancayı taktı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Alman kanat oyuncusunun şartlarını araştıran Trabzonspor, önümüzdeki günlerde Ajax’ın kapısını çalacak.

Son dakika Trabzonspor transfer haberleri - 10 Ocak Çarşamba (TS transfer)

Ligin ikinci yarısının başlamasına sayılı günler kala transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor’da, Ajaxlı Amin Younes tekrardan gündeme girdi. Geçen sezon başında dönemin teknik direktörü Ersun Yanal’ın ısrarla kadrosunda görmek istediği Alman futbolcu, Bordo-Mavililer’e menacerler tarafından yeniden önerildi. Hollanda ekibinde bu sezon fazla forma şansı bulamayan 24 yaşındaki oyuncu için harekete geçen Fırtına, genç yıldızın şartlarını araştırmaya başladı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olması nedeniyle maliyeti oldukça uygun olan Younes’in, takımdan ayrılmaya da sıcak baktığı gelen haberler arasında.

Fırtına’nın rakibi çok

Bu doğrultuda Younes’in üzerinde yoğunlaşan Karadeniz temsilcisi, önümüzdeki günlerde Ajax’ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Bu transferde birçok rakibi olan Fırtına’nın, iyi bir teklif ile Kırmızı-Beyazlılar’ı ikna etmeyi planladığı öğrenildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da onay verdiği genç futbolcu, bu sezon 13 maça çıkarken, takımına 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı.​

Sakıb için kongre bekleniyor

Emmanuel Mas’ın takımdan ayrılması sonrasında sol bek bölgesindeki eksikliği de doldurmak isteyen Trabzonspor, bu bölge için de Antalyasporlu Sakıb Aytaç ile her konuda anlaşmaya varmıştı. Bordo-Mavililer, Akdeniz temsilcisinde bugün yapılacak başkanlık seçiminin ardından 26 yaşındaki futbolcu için Kırmızı-Beyazlılar’a resmi teklifini sunacak. Sakıb’ın sezon sonunda sözleşmesinin sona ermesi Fırtına’nın elini güçlendirirken, tecrübeli oyuncu da Karadeniz ekibine gelmeye sıcak bakıyor.

Milli Piyango bilet sorgulama ekranı - 9 Ocak Milli Piyango sonuçları...

İkinci hedef Maicon

Amin Younes’in yanı sıra bu bölge için Salah Monsen, Umar Aminu ve Maicon gibi isimlerle de temas halinde olan Bordo- Mavililer, takım için en uygun ismi kadroya katmak istiyor. Younes transferinin gerçekleşmemesi durumunda ikinci hedef olarak Maicon’u belirleyen Fırtına, Sakıb transferinde olduğu gibi Antalyaspor’un bugün yapılacak olan kongresini bekliyor. Ali Şafak Öztürk yönetiminde Brezilyalı oyuncu için Kırmızı-Beyazlılar’ın kapısını çalan Trabzonspor olumsuz yanıt almıştı. Rıza Çalımbay’ın eski öğrencisini çok istemesi üzerine Karadeniz ekibi, Maicon için Antalyaspor’la bir kez daha görüşecek.

Fırtına’da son aday: Novak

Finansal Fair Play (FFP) kuralları nedeniyle transfer görüşmelerinde oldukça titiz davranan Bordo-Mavililer, alternatif bir tercihi de düşünüyor. Sol bek ve stoper bölgesine takviye yapmaya hazırlanan Karadeniz ekibi, Danimarka temsilcisi Midtjylland’da forma giyen Filip Novak için girişimlere başladı. Hem sol bek hem de stoper bölgesinde görev yapabilen Çek oyuncu için Kırmızı-Siyahlılar’a, 1.5 milyon Euro’luk bir teklif sunan Trabzonspor, Midtjylland’dan gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Sıcak bakılıyor...

Tek bir takviye ile iki bölgenin de açığını kapatabileceklerini düşünen Fırtına’da bu karara teknik direktör Rıza Çalımbay da sıcak bakıyor. 27 yaşındaki futbolcunun da Trabzonspor’a gelmek istemesiyle eli güçlenen Fırtına’nın, birkaç güne kadar bu transfere son şeklini vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ