MENÜ

Son dakika! TFF 2. ve 3 Lig takımlarından boykot

Son dakika... TFF 2. ve 3. ligde boy gösteren 90 takım maçlara çıkmama kararı aldı. Konuyla ilgili FANATİK’e açıklamalarda bulunan TFF 2’nci ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın, “90 kulüp bu haftadan itibaren maçlara çıkmak istemiyor. Biz de yarın Ankara’da bu kulüplerle toplanarak bu durumu karara bağlamaya çalışacağız” dedi.

Son dakika! TFF 2. ve 3 Lig takımlarından boykot

TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile Ottocool Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, konuyla ilgili olarak FANATİK’e konuştu. Alt lig takımlarının Spor Toto Teşkilatı’ndan gelen paralarla ayakta durduğunu vurgulayan Günaydın, “Burada belli standart gelirlerimiz var. Malesef Spor Toto Teşkilatı bu sene ligin 6. haftasında bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda iddaa gelirlerimiz de yüzde 40-50 oranında azalma oldu. Böylece kulüpler bir anda 500-600 bin TL açığa düştü. Haliyle bütün planını buradan gelen paraya göre yapan kulüpler çekini ve senedini ödeyemedi. Bir çok kulüp yapılamayan ödemelerden dolayı oyuncular idmanları boykot durumuna geldiler. Kulüpler çok ciddi derecede zor duruma düştü” dedi.

Başkan Günaydın Fanatik'e konuştu...

"2. ve 3 Lig kulüpleri Spor Toto Teşkilatı'ndan gelen paralarla ayakta duruyor. Burada da belli standart gelirlerimiz var. Malesef Spor Toto Teşkilatı bu sene ligin 6. haftasında bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda iddaa gelirlerimizde yüzde 40-50 oranında azalma oldu. Böylece kulüpler bir anda 500-600 bin TL açığa düştü. Haliyle bütün planını buradan gelen paraya göre yapan kulüpler çekini ve senedini ödeyemedi. "

Fanatik yazarlarının Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı yorumları

Belki Cumhurbaşkanımız feryadımızı duyar

Buna karşılık olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan randevu talebinde bulunduklarını ancak bir mesafe katedemediklerini dile getiren Günaydın, “Kulüpler olarak bu durumun
iyileştirilmesini istiyoruz. Son gelinen noktada da 90 kulüp bu haftadan itibaren maçlara çıkmak istemiyor. Biz de yarın Ankara’da 90 kulüple toplanarak bu durumu karara bağlamaya çalışacağız. Şuanda alınan bir karar yok. Yarın Ankara’da yapılacak toplantıda karara bağlanacak. Ama gelen talep bu yönde. Adil olmayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz. Belki Bakanımız, Cumhurbaşkanımız feryadımızı duyar diye toplantı yapacağız. Kurultay gibi olacak oradaki toplantı” diye konuştu.

‘Kulüpler kapanma noktasına geldi’

Kulüplerin çoğu ne isterse onu gerçekleştireceklerini belirten Günaydın, “90 kulüp var 45’i şehri temsil ediyor. Kulüplerin tamamı eksilen paranın düzeltilmesini istiyor. Daha fazla bir şey istemiyoruz. Tabii ki kulüpler bu kararı isterlerse biz de arkasında duracağız. Kulüpler artık kapanma noktasına geldi. Durumun iyileşmesini istiyoruz. İyileşmezse herkes zarar görecek” dedi.

Herkes mağdur durumda

Geçtiğimiz sene aynı haftalarda Spor Toto'ya 200 bin TL fatura kesen kulüpler şuanda 35-40 bin TL keser oldu. Bu sadece bu kulüplerdeki futbolcuları değil, kulüpteki aşçıyı, malzemeciyi, masör, çaycı ve temizlikçi bütün herkesi ilgilendiriyor. Bu kulüpler standart gelirleri olan kulüpler. 6. haftaya kadar herşey normaldi. 6. haftada sürpriz bir kararla karşılaştık. Spor Toto sezon başında biz sizi bu kadar maça alacağız deseydi kulüpler buna göre yapılanmaya gider buna göre transfer yapardı. Kulüpler 1.5 milyon TL'ye göre planlama yaparken 700 bin TL ile karşılaştı. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Burada herkes mağdur oluyor. Bir çok kulübün çeki yazıldı. Bir çok kulüp senedini ödeyemiyor.

Spor Toto kararından dönmezse?

90 kulüp var. 45 şehri temsil ediyor. Kulüplerin çoğu neyi isterse biz onu yapacağız. Ama şuanda görünen şey şu, kulüplerin tamamı eksilen paranın düzeltilmesini istiyor. Daha fazla birşey istemiyoruz. Tabiki kulüpler bu kararı isterlerse biz de arkasında duracağız. Kulüpler artık kapanma noktasına geldi. Durumun iyileşmesini istiyoruz. İyileşmezse herkes zarar görecek.

‘Senetler ödenmiyor’

Bu durumda her takımın mağdur olduğunu belirten Cengiz Günaydın, “Geçtiğimiz sene aynı haftalarda Spor Toto’ya 200 bin TL fatura kesen kulüpler şuanda 35-40 bin TL keser oldu. Bu sadece bu kulüplerdeki futbolcuları değil, kulüpteki aşçıyı, malzemeciyi, masör, çaycı ve temizlikçi bütün herkesi ilgilendiriyor. Bu kulüpler standart gelirleri olan kulüpler. Kulüpler 1.5 milyon TL’ye göre planlama yaparken 700 bin TL ile karşılaştı. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bir çok kulübün çeki yazıldı. Bir çok kulüp senedini ödeyemiyor” açıklamalarında bulundu.


Dünyaca ünlü iki model Trabzonspor forması giyerse...



Haberin Devamı
YORUM YAZ