MENÜ

Son dakika - Spor Haberleri (7 Temmuz Salı)

7 Temmuz son dakika spor haberleri spor severler tarafından yakından araştırılıyor. Süper Lig'de 30. hafta maçları dün tamamlandı. Kayserispor - Beşiktaş maçının yankıları ve bugün oynanacak 31. hafta Süper Lig maçlarıyla ilgili yorumlar büyük merak konusu. Ayrıca transferde sıcak saatler yaşanıyor. İşti bugün Fanatik Gazetesi'nden yer alan ve gündeme damga vuran haberler. Son dakika 7 Temmuz Salı son dakika spor haberleri ve detaylar haberimizde...

Son dakika - Spor Haberleri (7 Temmuz Salı)

7 Temmuz Fanatik Gazetesi yine bomba haberlerle dolu. Süper Lig, TFF 1. Lig ve Avrupa'da yaşanan tüm gelişmeler spor severler tarafından merak ediliyor. Süper Lig'de 30. hafta Kayserispor'un Beşiktaş'ı 3-1 yendiği maçla tamamlandı. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi yolunda ağır bir yenilgi aldı. Öte yandan bugün Süper Lig'de 31. hafta maçları başlıyor. Fenerbahçe ve Başakşehir iki kritik mücadeleye çıkacak. Ayrı transfer gündemine dair sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte Türkiye ve dünya gündemine damga vuran spor haberleri ve tüm detayları...

Haberin Devamı

İSTANBUL AVCISI! SÖRLOTH

Sezon başında iki yıllığına kiralandığında kimse ondan böyle bir performans beklemiyordu, ancak Sörloth 30. haftada kulüp tarihine geçti. Ligdeki 21. golünü Galatasaray ağlarına gönderen Norveçli forvet, bu sezon 3 kulvarda çıktığı toplam 44 karşılaşmada 29 gol atmış oldu. 28 golü bulunan Şota Arveladze’yi geçip Trabzonspor’un bir sezonda en çok gol kaydeden yabancısı olan Sörloth, bu gollerin yarısını ise İstanbul takımlarının kalesine yolladı. 3 büyüklere rakip olduğu lig ve kupadaki 8 maçta 9 golü olan Kuzeyin Oğlu, Kasımpaşa’yı 4, Başakşehir’i de 1 kez yıktı. Toplamda 14 gol buldu. Kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Sörloth, artık çifte kupaya kilitlendi.

FENERBAHÇE'DE DORUKHAN TOKÖZ BOMBASI!

Fenerbahçe'den son dakika Dorukhan Toköz hamlesi... Önümüzdeki sezon Süper Lig’de şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Fenerbahçe’nin, daha önce de transfer gündeminde olan Dorukhan Toköz için resmen düğmeye bastığı öğrenildi. FANATİK’in ulaştığı habere göre Sarı-Lacivertliler, Dorukhan için Beşiktaş’ın kapısını çaldı. Siyah- Beyazlılar’la sözleşmesi 1 yıl daha olan Dorukhan için Kanarya’nın, 2 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardığı belirtildi. Bu paranın yanı sıra Milli futbolcu için yapılan teklifin kabul edilmesi halinde bir ek maddenin daha Fenerbahçe tarafından yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE SON DAKİKA GELİŞMELERİ!

Fenerbahçe’de, bu akşamki Gençlerbirliği mücadelesi öncesi 3 futbolcu sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Göztepe karşısında da oynamayan Mehmet Ekici ile Tolga Ciğerci, Başkent’te de olamayacaklar. Son maçta cezalı duruma düşen Serdar Aziz de Ankara’da takımını yalnız bırakacak. Cezası sona eren Gary Rodrigues takıma dönerken, bu kez savunmada Falette’in yanında Luiz Gustavo’nun oynaması bekleniyor. Nabil Dirar’ın da durumunun iyi olduğu ve sahada olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğu bilgisine ulaşıldı. Eğer Dirar’da bir sıkıntı yaşanırsa, sağ bekte Murat Sağlam’ın sahne alacağı düşünülüyor. Ayrıca Gençlerbirliği karşılaşması öncesi Kanarya’da 2 önemli futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Teknik ekip uyardı...

Haberin Devamı

Sarı- Lacivertliler’de Vedat Muriç ve Deniz Türüç, Gençler önünde kart görmeleri halinde 32. haftada Kadıköy’de oynanacak kritik Sivasspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler. Bu yüzden teknik ekibin iki oyuncuyla da özel olarak görüştüğü ve gereksiz yere kart görmemeleleri konusunda uyarılarda bulundukları bildirildi. Maçta skor üstünlüğünün sağlanması durumunda sınırdakilerin kart görmeden kenara alınması planlanıyor.

GALATASARAY'DA OPERASYON BAŞLIYOR

Trabzonspor yenilgisiyle birlikte şampiyonluğa tamamen havlu atan Galatasaray’da, teknik patron Fatih Terim maçın ardından yaptığı açıklamada özetle, “Kötü gidişin suçlusu benim, özür dilerim” demişti. Tecrübeli teknik adamın bu sözleri, “Görevini bırakacak” iddialarını da beraberinde getirdi. Ancak FANATİK’in ulaştığı sıcak bilgilere göre, Terim’in önceki gece de dahil olmak üzere görevinden ayrılmak gibi bir düşüncesi kesinlikle olmadı. Hatta yaşanan kriz dolu süreçler, Terim’i daha da hırslandırmış durumda. Başarılı çalıştırıcı, yeni sezonda daha agresif, daha tempolu, daha hırslı ve çok daha iddialı bir kadro kurmak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Yönetimle bir araya gelecek

Terim ilk iş olarak transfer listelerini yeniden gözden geçiriyor. Fatih hoca, gönderilmesini ve alınmasını istediği oyuncuların listesini güncelleyerek, ideal kadrosunu şimdiden oluşturmaya çalışacak. Bu doğrultuda Sarı-Kırmızılı yöneticilerle Terim’in, önümüzdeki günlerde Florya’da bir toplantı yapacakları da gelen haberler arasında. Fatih Terim, yeni sezon için geniş çaplı bir kadro operasyonu düşünüyor.

GALATASARAY HİSSELERİNDE BÜYÜK ŞOK!

Galatasaray’ın üst üste aldığı kötü sonuçlar ve takımın şampiyonluk yarışından kopması, hisseleri de olumsuz etkiledi. Borsa İstanbul’da işlem gören Galatasaray Sportif hisseleri, günü yüzde 3.07’lik düşüşle 2.84 TL bandında kapattı.

GALATASARAY'DA ADEM BÜYÜK GERİ DÖNÜYOR

Çaykur Rizespor maçında gördüğü kırmızı kartla 3 maçtır formaya hasret kalan Adem Büyük, geri döndüyor. Sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Falcao ile Andone’nin yokluğunda görev yapması gerekirken, hakeme hakaretten ceza alan ve 3 maçtır kadroya giremeyen Adem Büyük, yarınki Alanyaspor deplasmanında formasına kavuşuyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY GOMİS'İ MUMLA ARIYOR

Bafetimbi Gomis, 2017-2018 sezonunda 33 lig maçına çıkmış ve attığı 29 golle şampiyonlukta başrol oynamıştı. Yalnızca 1 hafta, parasını alamadığı için deplasmana gitmemiş; lig bittiğinde de 3 milyon 350 bin Euro’luk maaşının, o gün en yüksek parayı alan Feghouli’nin maaşı olan 3 milyon 850 bin Euro seviyesine çekilmesini isteyince gözden çıkarılmıştı. 6 milyon Euro’ya satıldı, 6 ay sonra yerine 13 milyon Euro’ya Diagne alındı. Bir şampiyonluk daha gelse de aşı tutmadı. Diagne kiraya giderken, 3 aylık yılan hikayesinden sonra Falcao imzayı attı.

FENERBAHÇE'DEN BOMBA TRANSFER

Son dakika transfer haberi. Zeljko Obradovic'in ardından takımı Sırp coach Igor Kokoskov'a emanet eden Fenerbahçe Beko'da transfer çalışmaları başladı. beIN SPORTS'un haberine göre Sarı Lacivertli ekip, Sassari'den Kanadalı Dyshawn Pierre ile prensip anlaşmasına vardı.

Dyshawn Pierre, bu sezon İtalya Serie A'da 7 ribaund, 2.8 asist ve 13.8 sayı ortalamalarıyla oynarken; FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 8.4 ribaund, 2.4 asist ve 12.6 sayı ortalamalarıyla oynadı.

BEŞİKTAŞ'TA ELNENY KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Beşiktaş’la sözleşmesi normal şartlarda 31 Mayıs’ta sona eren Mısırlı ön libero, geçen hafta Süper Lig’in sona ermesi beklenmeden kulübü tarafından İngiltere’ye çağrıldı. Pandemi süreci sebebiyle Süper Lig’in bitiş tarihinin Mayıs sonunu aşması sonrasında normal şartlarda Kara Kartal’dan ayrılması gereken oyuncunun Ada’ya çağrılması sonrasında yönetim harekete geçti. Siyah-Beyazlı idareciler, İngiliz kulübü yetkilileriyle yaptıkları temasların ardından Elneny’nin sezon sonuna kadar yoluna Beşiktaş’la devam etmesi konusunda uzlaşı sağladı. Yıldız isim, dünkü Kayserispor mücadelesine ilk 11’de başladı.

ALT LİGLER İÇİN KARAR GÜNÜ! SICAK GELİŞME

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce 18 Temmuz’da başlatılacağını açıkladığı alt liglerle ilgili kararını değiştirmiş ve liglerin oynanmayacağını duyurmuştu. Kulüplerin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda alınan bu karara itiraz edenler de vardı. Çünkü Kulüpler Birliği, “Ligleri iptal edelim, yeter ki oynanmasın, Play-Off ve düşen takımlarla ilgili alacağınız her karara saygılıyız” talebinde bulunmuştu. Ancak özellikle Play-Off potasında bulunan, zirve iddiası olan takımlar bu yaklaşıma büyük tepki gösterdi. Yankıların ardından federasyon konuyu yeniden gündemine aldı. Günlerdir TFF bu konuda bir çalışma yapıyor.

YORUM YAZ