MENÜ

SON DAKİKA | Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı

Son dakika transfer haberi... Real Madrid, Alman devi Bayern Münih’te 13 yıldır top koşturan Avusturyalı savunmacı David Alaba'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Sözleşmesinin sona ermesiyle Bavyera ekibinden ayrılan Alaba, Real Madrid ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

SON DAKİKA | Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı

Bayern Münih ile sözleşmesi sona eren David Alaba'nın yeni takımı resmen belli oldu. Real Madrid Kulübü, Avusturyalı oyuncu David Alaba’yı transfer ettiğini duyurdu. İspanyol kulüpten yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Alaba ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Alaba’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından basına tanıtılacağı kaydedildi. İspanyol kulübü, 2020 yaz döneminde hiçbir futbolcu transfer etmemiş ve bu 40 yıl sonra bir ilk olarak tarihe geçmişti.

Haberin Devamı

10-12 milyon euro arasında bir ücret kazanacak

Alaba, Real Madrid’in bir sezon aradan sonraki ilk transferi olurken, İspanyol basını, 30 Haziran’da Bayern Münih ile sözleşmesi sona ereceğinden bonservis ücreti ödenmeden kadroya dahil edilen Avusturyalı futbolcunun, sezon başına 10-12 milyon euro arasında bir ücret kazanacağını iddia etti.

SON DAKİKA | Real Madrid, David Alaba transferini açıkladı

Bavyera ekibiyle 427 maça çıkan tecrübeli oyuncu 33 gol atıp 53 asist yaptı.

Sayısız başarılara imza attı

13 yıllık Bayern Münih kariyerini sonlandıran Alaba, sayısız başarılara imza attı. 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Alaba, 9 Bundesliga, 5 Almanya Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 2 Dünya Kulüpler Kupası kazanma başarısı gösterdi.

David Alaba'nın kariyeri...

Haberin Devamı

David Alaba, Austria Wien altyapısında forma giyerken 2008 yılında Bayer Münih’e 150 bin Euro bonservis bedeli karşılığında, 16 yaşında transfer oldu. Bayern Münih altyapısında 2 yıl oynayan başarılı futbolcu, 2010 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı. Kısa süre Hoffenheim’de kiralık oynadıktan sonra 2011 yılında Bavyera ekibine geri dönen Avusturyalı yıldız, takımın değişmez isimleri arasına girmeyi başardı.

Son döneminde Davies'e formayı kaptırdı

Kariyerine orta saha olarak başlayan David Alaba, daha sonra sol bekte yıldızını parlattı olarak görev yapmaya başladı. Alaba, Bayern'deki son döneminde ise Davies'e formayı kaptırdı, zaman zaman stoperde şans buldu.

Galatasaray’a olan sempatisi ile de tanınıyor

David Alaba, Galatasaray’a olan sempatisi ile de tanınıyor. Galatasaray taraftarı olarak yetiştiğini söyleyen David Alaba, zaman zaman da sosyal medya hesabından sarı-kırmızılı takımla ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Haberin Devamı

'Ben Viyana'da Türklerle büyüdüm'

Galatasaray Basketbol Takımı’nın 2017 yılında EuroCup maçında Bayern Münih ile oynadığı maçın ardından açıklamalarda bulunan David Alaba, “Ben Viyana'da Türklerle büyüdüm. Birçok Türk arkadaşım vardı. Onlar da beni bir nevi Galatasaray taraftarı olarak yetiştirdi ve ben de Galatasaray'ı tutuyorum” demişti.

YORUM YAZ