MENÜ

Son dakika PFDK Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin cezalarını açıkladı!

PFDK kararları açıklandı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardın çıkan olaylar sebebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen oyuncularla ilgili verilen kararlar Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesinden yayımlandı.

Son dakika PFDK Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin cezalarını açıkladı!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı derbinin cezalarını açıkladı. PFDK'nın aldığı karar neticesinde; Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 7 maç men ve 65 bin TL para cezası, Terim'in yardımcısı Hasan Şaş 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, sarı kırmızılı futbolculardan Badou N'diaye 5 maç men ve 13 bin TL para cezası, Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası, Garry Rodrigues 3 maç men ve 7 bin 800 TL para cezası, Mariano ise 5 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz için ceza tayinine yer olmadığı kaydedilirken, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ın ise ihtar cezası aldığı belirtildi.

Fenerbahçe cephesinde ise sarı lacivertli futbolculardan Jailson 8 maç men ve 20 bin 800 TL para cezası, Roberto Soldado ise 6 maç men ve 15 bin 600 TL para cezası aldı.

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübü taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 60 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ise 25 bin TL para cezası alırken, Fenerbahçe Spor Kulübü ise takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 12 bin TL cezaya çarptırıldı. Ayrıca belli tribünlerde yer alan sarı kırmızılı taraftarlara da kart blokesi cezası verildi.

Haberin Devamı

PFDK'nın kararlarına göre verilen cezalar şu şekilde:

Galatasaray:

Mustafa Cengiz: CEZA YOK

Fatih Terim: 7 maç

Hasan Şaş: 8 maç

Abdurrahim Albayrak: İHTAR CEZASI

Ndiaye: 5 maç

Mariano: PARA CEZASI

Garry Rodrigues: 3 maç

Ryan Donk: 6 maç

Fenerbahçe:

Soldado: 6 maç

Jailson: 8 maç

YORUM YAZ