MENÜ

Son dakika! Merih Demiral'ı Lyon transfer etmek istiyor

Son dakika haberi... Sezon başı Juventus'un Sassuolo'dan kadrosuna kattığı milli futbolcumuz Merih Demiral, Milli Takım ve Çizme ekibinde gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Premier Lig devlerinin transfer listesinde yer alan 21 yaşındaki stopere şimdi de Ligue 1 ekibi Lyon kanca attı.

Son dakika! Merih Demiral'ı Lyon transfer etmek istiyor

Juventus'un sezon başı Sassuolo'dan transfer ettiği Merih Demiral, ortaya koyduğu performansla 85 milyon Euro'luk Matthijs de Ligt'ten formayı kapmayı başarmıştı. Milli Takım'ın başarısında da önemli rol oynayan Merih, Roma maçında yaşadığı ağır sakatlıkla sezonu kapatmıştı.

Haberin Devamı

Leicester City'nin sakatlık sürecini kısa sürece atlatacak olan Merih ile ciddi şekilde ilgilendiği iddia ediliyordu. Bu sezon Çağlar Söyüncü’den çok memnun olan menajer Brendan Rodgers'ın Merih konusunda da net bir tavır göstererek, Şampiyonlar Ligi için özel bir tandem kurmayı planladığı gelen haberler arasındaydı.

Lyon kanca attı

Leicester'ın transfer listesinde en üst sırada yer alan Merih ile Lyon da ilgilenmeye başladı. Lyon'un performansından memnun kalmadığı stoper Joachim Andersen'in yerine yaz transfer döneminde yeni bir oyuncuyu kadrosuna katmak istediği ve Merih Demiral'ı da istediği iddia edildi.

Son dakika Merih Demiralı Lyon transfer etmek istiyor

Bu sezon Juventus formasını 7 maçta giyen Merih Demiral, Ocak ayında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir formasından uzak.

Haberin Devamı

Merih Demiral ve Robson Bambu ön planda

L'Equipe'in haberine göre Fransız ekibin oluşturduğu beş kişilik listede Juventus'ta forma giyen Merih Demiral da bulunuyor. Lyon'un listesinde Merih Demiral'ın yanı sıra Atletico Paranaense'de forma giyen 22 yaşındaki Brezilyalı Robson Bambu, Real Betis'in 28 yaşındaki oyuncusu Aissa Mandi, Verona'nın genç stoperi Marash Kumbulla ve kariyerini Hoffenheim'da sürdüren 25 yaşındaki Kevin Akpoguma yer alıyor.

Fransız ekibin beş kişilik listesinde Merih Demiral ve Robson Bambu'nun diğer adaylardan bir adım önde bulunduğu ifade edildi. Lyon'un savunma bölgesinde eski Galatasaraylı Jason Denayer, eski Beşiktaşlı Marcelo ve eski Gaziantepsporlu Marçal da bulunuyor.

Bu sezon Juventus formasını 7 kez sırtına geçiren Merih, oynadığı bu maçlarda 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

Son dakika Merih Demiralı Lyon transfer etmek istiyor

Merih Demiral'ı savunmanın önemli bir parçası haline getirmeyi hedefleyen Juventus, 22 yaşındaki futbolcuyu 2019 yazında Sassuolo'dan 18 milyon euro karşılığında renklerine bağlamıştı.

YORUM YAZ