MENÜ

Son dakika: İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Başsavcılık da helikopter kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kazada ölen askerlere rahmet diledi

Son dakika: İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Helikopter mahalle arasındaki bir apartmanın önüne düştü.

Haberin Devamı

ACI HABER

Askeri helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

EĞİTİM UÇUŞU İÇİN HAVALANMIŞ

Düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandıra’dan saat 10:32’de havalandığı ve yine Samandıra’ya iniş yapacağı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili "Bu sabah elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize şifa diliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

HULUSİ AKAR'DAN AÇIKLAMA

Hulusi Akar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız düzenli bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürmekte. Yine eğitim amaçlı kalkan helikopter maalesef 11.02'de irtibat kesilmiştir. Kaza sonunda 2 kahraman subay, 2 kahraman astsubay şehit olmuştur. Uzman çavuşumuz yoğun bakımda ameliyatta. Onunla ilgili sağlık personeli gerekli kararları verdiler. Kahraman pilotlarımız şuanda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabası içine girmişlerdir. Hiç kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için çabalamışlar ve bunu da sağlamışlardır. İncelemeler başlatıldı. Adli ve idari soruşturma sürüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbul Sancaktepede askeri helikopter düştü

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ERDEM: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de şehit askerler için çok üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. Apartmanın yan bahçesine düşüyor. Park 60-70 metre mesafede. Şehitlerimiz var üzgünüz. Sancaktepe içerisinde iki garnizon vardı. Biri taşındı. 1950'den bu yana burada. Helikopterler de eğitim helikopteri olabilir, nakliye helikopteri olabilir. Bölgemizdeki askeri garnizona dair bir kaza. 2009'da yine bir eğitim uçağı düşmüştü. O zaman iki pilotumuz hafif sıyrıklarla kurtulmuştu ama bugün burada bu kazada çok üzgünüm."

YORUM YAZ