MENÜ

SON DAKİKA | İspanya'da Sergio Ramos'a milli takım şoku!

İspanya Milli Takımı'nda EURO 2020 için aday kadro açıklanırken takımın değişilmez isimlerinden kaptan Sergio Ramos'a ve herhangi bir Real Madrid oyuncusuna yer verilmedi.

SON DAKİKA | İspanya'da Sergio Ramos'a milli takım şoku!

İspanya Milli Takımı'nın EURO 2020 için aday kadrosu açıklandı. Luis Enrique yönetimindeki İspanya'nın kadrosundaki en dikkat çeken nokta Real Madrid'in ve milli takımın kaptanı Sergio Ramos'un kadroya alınmaması oldu. Sergio Ramos'un yanı sıra milli takım kadrosunda hiçbir Real Madrid oyuncusuna da yer verilmedi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan teknik direktör Luis Enrique, "Bir karar vermeniz gerektiğinde katılanların, katılmayanların olması normaldir. Ramos'un yokluğu şu andaki durumundan kaynaklı. Özellikle Ocak ayından bu yana sağlıklı şekilde forma giyemiyor" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA | İspanyada Sergio Ramosa milli takım şoku

Kararını Ramos'a bizzat aktardığını da belirten Luis Enrique, "Kolay bir karar değildi. Pazar günü kendisine ilettim. Her zaman milli takımda yer aldı ve gelecekte de yer almaya devam edecek. Ama bu zorlu kararı verdik çünkü takım için en iyisini yapmalıyız. Geleceği için tedavi sürecine, iyileşmeye odaklanmasını tavsiye ettim" dedi.

Sergio Ramos'tan açıklama

Sergio Ramos da gün içerisinde Twitter üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken, "Real Madrid ve milli takım için %100'üme ulaşmak adına her gün bedenimde ve ruhumda büyük mücadele verdim. Ama işler her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Takımıma daha fazla yardım edememek ve İspanya için forma giyemeyecek olmak bana acı veriyor ama bu durumda yapılacak en iyi şey dinlenmek, tamamen iyileşip her zamanki gibi gelecek sezon tekrar dönmek. Ülkemizi temsil edememek canımı acıtıyor. Tüm takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Evden tezahürat yapan bir başka taraftar olacağım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İspanya'nın açıklanan kadrosunda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic), Róber Sánchez (Brighton)

Defans: Jordi Alba (Barcelona), José Luis Gayá (Valencia), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético), Rodrigo (Manchester City), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Alético), Fabián Ruiz (Napoli).

Haberin Devamı

Hücum: Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

İspanya, EURO 2020'de E Grubu'nda İsveç, Polonya ve Slovakya ile mücadele edecek.

YORUM YAZ