MENÜ

Son dakika haberi.. İzmir'de deprem! İstanbul da hissetti!

Son dakika... İzmir'de şideetli bir deprem meydana geldi. AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, depremin büyüklüğünün 6.9 olduğunu açıkladı. Deprem İstanbul ve birçok illerde de hissedildi. AFAD, saat 18.00 itibariyle İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya, yaralananların sayısının da 202'ye yükseldiğini açıkladı. Depremin ardından artçı sarsıntılar da yaşanıyor. Urla'da 4.1 ve Kuşadası'nda ise 4.8 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha yaşandı. İzmir'de yıkılan binalar var...

Son dakika haberi.. İzmir'de deprem! İstanbul da hissetti!

Ege Denizi'nde büyük bir deprem oldu. İzmir ve İstanbul'da hissedilen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6.9, AFAD 6.6 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener, depremin büyüklüğünün 6.9 olduğunu açıkladı.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen deprem İstanbul ve birçok illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi: Depremin ardından 21 artçı kaydedildi. 1 hafta 10 gün boyunca 5.8'e kadar olan artçılar yaşanabilir.

AFAD, saat 18.00 itibariyle İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya, yaralananların sayısının da 202'ye yükseldiğini açıkladı.

İstanbul Avcılar’da İzmir’de yaşanan deprem sonrası bir binada çatlak meydana geldi. Bina tedbir amaçlı boşaltıyor. Avcılar Ambarlı yavuz sokak deprem sonrası bir binada çatlak meydana geldi. Tedbir amaçlı bina ekipler tarafından boşaltıyor.

Depremin ardından artçı sarsıntılar da yaşanıyor. Urla'da 4.1 ve Kuşadası'nda ise 4.8 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha yaşandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik" açıklamasında bulundu.

Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldık

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CNNTÜRK’te yaptı 20’ye yakın binada yıkım ihbarı aldıklarını açıkladı.

Tunç Soyer ayrıca "Araç trafiği nedeniyle enkazdan vatandaşları çıkarmakta zorlanıyoruz. Bayraklı bölgesinde enkaz çalışmalarının hızlanabilmesi özel araç kullanımının azalması gerekiyor. Bu bölgeyi ve bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim." dedi.

Süleyman Soylu'dan ilk açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir" açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan depremle ilgili açıklama

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremin ardından bir basın açıklaması yaptı.

"Tüm ekiplerimizi seferber ederek vatandaşlarımızın yaralarını saracağız" diyen Kurum, Valilik bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi kurulduğunu söyledi.

Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz.

"Hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı, enkaz çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız.

"Tüm İzmir’imize, tüm Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Son dakika haberi.. İzmirde deprem İstanbul da hissetti

İzmir'in Seferihisar ilçesinde depremin etkisiyle deniz seviyesi yükselmesi sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Son dakika haberi.. İzmirde deprem İstanbul da hissetti

EGE Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

Haberin Devamı

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51.’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara'da da hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili ilk açıklamasında "Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Ege Bölgesi, Türkiye'nin en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bu da deniz içinde olan bir deprem. 1955'te bölgede biraz doğusunda 6.8'lik bir deprem var. Geçmişte deprem olmuşsa genelde gelecekte de aynı büyüklükte deprem olur. Şu anki bilgiler taze. Bunun arkasından 6'ya varan artçılar olacaktır" dedi.

Son dakika haberi.. İzmirde deprem İstanbul da hissetti

AFAD: Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin.

Son dakika haberi.. İzmirde deprem İstanbul da hissetti

YORUM YAZ