MENÜ

Son dakika Galatasaray haberi! Burak Elmas'ın ibra edilmemesinin nedenleri!

Muhabirimiz Metin Karabaş, Burak Elmas'ın ibra edilmemesinin nedenlerini anlattı: Verdiği sözlerin arkasında durmayan, Federasyon’a karşı sessiz kalan, yönetimde ayrışmalara sebep olan, skandal olaylara ses çıkarmayan Elmas, özellikle Fatih Terim'i görevden alarak, kendi başarısızlığını üstünden atmaya çalıştı. Zamanlama ve yönetim hataları ibra edilmemesine sebep oldu.

Son dakika Galatasaray haberi! Burak Elmas'ın ibra edilmemesinin nedenleri!

Verdiği sözlerin arkasında durmayan, Federasyon’a karşı sessiz kalan, yönetimde ayrışmalara sebep olan, skandal olaylara ses çıkarmayan Elmas, özellikle Fatih Terim'i görevden alarak, kendi başarısızlığını üstünden atmaya çalıştı. Zamanlama ve yönetim hataları ibra edilmemesine sebep oldu.

Haberin Devamı

1- Vaatler yerine getirilmedi

19 Haziran 2021’de Galatasaray Başkanı seçilen Burak Elmas’ın bu makamdaki görev süresi oldukça kısa sürdü. Haziran ayındaki seçimi en yakın rakibi Eşref Hamacıoğlu’nun sadece 41 oyla önünde tamamlayan Elmas’ın karşısında ilk günden beri önemli bir muhalefet vardı. Seçim hazırlıkları sürecinde Burak Elmas’ın kısa zamanda maddi anlamda kulübe kaynak yaratacağı vaadi ilk ayların geçmesinin ardından sık sık kendisine hatırlatılmaya başlandı. 140 milyon Dolar’lık sponsor desteği sağlayacağının sözünü veren Elmas bunu gerçekleştiremedi. İlerleyen süreçte Kemerburgaz, Florya gibi arazilerin değerlendirilmesinde de somut adımlar atılamayınca başkan Burak Elmas çok daha yüksek sesle eleştirilerin odağındaydı. Elmas’ın diğer vaadlerini de yerine getirmemesi tepkilerin artmasına neden oldu.

Haberin Devamı

2- TFF’ye karşı sessiz kaldı

Üst üste yapılan hakem hataları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu ile gerilen ilişkilerde başlangıçta sert bir tutum sergileyen Burak Elmas daha sonra bu tutumunda ciddi değişime gitti. Birçok kez federasyon kurumlarını eleştiren ve istifaya davet eden Elmas bir netice alamadı. ‘Konuşursam yer yerinden oynar’ restini çeken Galatasaray başkanı bu çıkışına bir karşılık alamazken hakem hataları da artarak devam etti. Tüm bu yaşananların ardından Elmas’ın federasyon ve kurumları hakkında sessizliğe bürünmesi camianın büyük tepkisini çekti.

3- Işıtan Gün’e sahip çıktı

Burak Elmas’ın ibra edilmemesindeki belki de en büyük etken Işıtan Gün oldu. Yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün’ün geçmişte attığı skandal tweetlerin ortaya çıkması Elmas’ı çok zor durumda bıraktı. Adeta ayağa kalkan camia, Gün’ün derhal istifasını isterken Burak Elmas, Işıtan Gün’ün arkasında durmayı tercih etti. Bu olay hiçbir zaman gündemden düşmezken, Elmas ‘Kabul edilemez’ demekten öteye gitmedi. Mali genel kurul boyunca bu konu üzerinden sert eleştirel alan Elmas oylama anına kadarki tutumunu değiştirmedi ve birçok üyenin kendisini ibra etmeme kararı almasına neden oldu.

4- Terim ile yolları ayırdı

Haberin Devamı

En büyük seçim vaadlerinden biri Fatih Terim ile çalışmak olan Burak Elmas seçilir seçilmez bu sözünü gerçekleştirdi. Futbolu Terim’e emanet eden Elmas ‘Galatasaray’ın geleceğini yaratmak’ adına yeni bir yapılanmaya gitti. Genç ve umut vadeden oyuncuları kadroya katan Elmas her fırsatta anlık sportif başarıların değil, kalıcı başarıların peşinde olduklarını dile getirdi. Yeni kurulan kadro ligde bekleneni vermese de Avrupa Ligi’nde grubu yenilgisiz tamamlayarak adını bir üst tura yazdırdı. Seçimde Terim’in desteğini alan Burak Elmas, anlık sonuçlara göre hareket etmeyeceğini söylese de ilk icraat olarak tecrübeli hoca ile yolları ayırdı. Fatih Terim’i görevden alarak başarısızlığı kendi üzerinden atmak isteyen Elmas’ın bu süreçteki zamanlaması ve yönetimi ciddi tepkiler almasına neden oldu.

5- Yönetim içi ayrışma ve Fenerbahçe detayı

Görev süresinin hemen başında yönetimiyle ciddi sorunlar yaşayan Burak Elmas, başkan yardımcısı Rezan Epözdemir ve genel sekreteri Köksal Ünlü’nün istifası ile sarsıldı. Yönetimdeki iki önemli gücü kaybeden Burak Elmas, yönetim içerisindeki diğer üyeler tarafından da sert eleştiriler almaya başladı. Özellikle Fenerbahçeli olduğu bilinen kişilerin kulüpte önemli pozisyonlara getirilmesi ve alınan kararlarda bu kişilerin etkin olması yönetimde derin sorunları da beraberinde getirdi. Öte yandan Burak Elmas’ın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile de sıkı ilişkilerde olması camia içerisinde huzursuzluk yarattı.

YORUM YAZ