MENÜ

Son dakika | Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak: İrfan Can bize gelmeyi çok istedi

Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak gündemeli ilişkin soruları ve transfer sürecini değerlendirdi. Falcao için teklif gelmediğini belirten Albayrak ayrıca iç transferle ilgili bilgilerde verdi. Fernandes transferinin tüm detaylarını anlatan Albayrak, "İrfan Can Kahveci Galatasaray'a gelmeyi çok istedi" şeklinde konuştu.

Son dakika | Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak: İrfan Can bize gelmeyi çok istedi

Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak gündemeli ilişkin soruları ve transfer sürecini değerlendirdi. Falcao için teklif gelmediğini belirten Albayrak ayrıca iç transferle ilgili bilgilerde verdi.

Haberin Devamı

"Gedson Fernandes rüya gibi bir transfer"

Transfer döneminde istediğimiz futbolcuların yüzde 80’ini aldık. Hocamız ne istediyse almaya, yapmaya çalıştık. Fernandes’i Türkiye’ye Galatasaray’dan başka hiç bir kulüp getiremezdi. Gedson Fernandes transferi mucizeydi. Fatih Terim dışında kimse getiremezdi, hocamızın Rui Costa ile ilişkisi sayesinde bitirdik.

Fatih hoca bu transferi gerçekleştirdi ve ben sadece imzaları attım. Gedson Fernandes transferinde yaşadığım stresi, hastanede Covid’e yakalandığım dönemde yanımdan tabutlar geçerken bile yaşamadım.

"Film gibi transfer hikayesi"

Gedson Fernandes transferini yetiştirmek için hem Türkiye’den hem de İngiltere’den 2 uçak kiraladık. Söz vermişsiniz saatle yarışıyorsunuz insanlar beklentiye sokmuşsunuz. Sis vardı transferi yetiştiremesek vay başımıza gelenlere. İngiltere’de 50 bin pounda uçak tuttuk. Evine de ambulans gönderdik.

Haberin Devamı

Gece 02:00’de başkanı arayıp uçak kiraladığımız için izin aldım. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya da çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok ilgilendi ve uğraştı. Sabah 09:34’te uçağı buradan kaldırdık ve transferin yetişmesi için saat 17:00’ye kadar Londra’ya gidip oyuncuyu alıp getirmesi gerekiyordu. Gerekirse benzin ikmalini havada yapın! Pilotlara 17:00’ye kadar getirirseniz size euro düzeyinde prim vereceğim dedim! Verdim de...Helali hoş olsun.

İngiltere’de sis vardı, uçağı internetten takip ettik. Uçak kalkarken arıza yaptı. Pilotları saat 16:50’de getirdi. Kuş gibi hafifledim, mutlu oldum. Çok stres yaşadım.

"Mohamed transferi 1 ay sürdü"

Mohamed’in transferi bizi en çok zorlayan operasyondu. Tam 1 ay sürdü. Hocamızın çok önceden listesinde olan bir oyuncu idi.4 milyon dolar verip bonservisini alacağız. Satın alma opsiyonu bizde. Saint Etienne araya girdi, Mısır kulübünde 2-3 yönetim değişti. Menajerler devreye girdi. Önce kiralık sonra satış dediler. Sabahlara kadar Fatih hocam, Şükrü Hanedar, bütün arkadaşlarımız çalıştık. 2 gece sabahladık. Uyumaya bilirsiniz ama o stres yeter.

"İrfan Can Galatasaray'a gelmeyi çok istedi"

Haberin Devamı

Benim hiçbir oyuncuya kırgınlığım olamaz. İrfan Can, Galatasaray’a gelmeyi çok istedi. Galatasaraylı olduğunu söyledi. Her oyuncuyu alamazsınız. Biz Başakşehir kulübüne çıkabileceğimiz maksimum rakamı söyledik. Ben de ne fotoğraflar var ama paylaşmıyorum, kimseye de vermedim.

"Vedat boynuma sarılıp ağladı"

Mert Hakan’ın hatta ofisimde gece 02:00’de boynuma sarılıp ağlayıp giden Vedat’ın. İrfan çok istedi gelmeyi. Biz verebileceğimiz maksimum parayı söyledik. Üzerne çıkamayız dedik. Hiçbir zaman bir oyuncuya odaklanmadık. Hep alternatifi vardı. Olmayınca tak diye Fernandes’i getirdik. Başka takıma gitmiş oyuncu ile alakalı konuşmayalım bu kadar...

Haberin Devamı

"Omar'ın tedavisinde son durum"

Pazar sabahı Omar’ı kahvaltıya aldım. Çocukları ile... Bir gözünde zaten sorun yok. Diğer gözünde ise 30-40 cm’a kadar diğer gözü ile görmeye başladı. Amerika’da doktor bulduk. Her hafta görüntülü tedavi uyguluyor. Gerekirse tedavi için bakanlıklardan izinleri tamamlayıp Amerika’ya göndereceğiz. İlik nakli de gerçekleştirilecek. Çok ümitliyiz. Kulübün, Galatasaray’ın büyüklüğüne hayran... Çok mutlu, çok iyi ailesi var. Galatasaray’ı, vefasını anlata anlata bitiremiyor.

"Emre Akbaba Galatasaray'ın evladıdır"

İç transferde tüm oyuncularla teker teker konuşacağız. Yarın hatta birkaçının menajeri ile konuşacağız. Emre Akbaba'nın Galatasaray'ın evladıdır. Onunla bir sorun asla olmaz. Muslera Galatasaray'ın Taffarel'i. Umarım futbolun ardından Fatih hocanın da yanında görevini alır.

"Falcao için teklif yok"

Falcao bizim için çok önemli bir markadır. Şimdi sakatlığının geçmesini bekliyoruz. Bize şimdiye kadar gelen resmi teklif yok. Teklif gelirse ilk olarak Fatih Terim'in ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederiz.

Haberin Devamı

"Mostafa Mohamed çok değerli bir futbolcu"

Mostafa Mohamed transferi bir hayli zordu. Sürekli yönetim değişiyordu. Biriyle pazarlık bitiyor, sonra yönetim değişti diyorlardı. Galatasaray için çok değerli bir futbolcu.

"Maçın saati değişebilir"

İlk önce Kasımpaşa ile konuşacağız ve TFF'ye ona göre başvuru yapacağız. Akşam saatlerinde çok yoğun kar yağışı bekleniyor. Maçın saatini öne çekebilir miyiz bakacağız.

YORUM YAZ