MENÜ

Son dakika | Fenerbahçe'de aranan lider Sosa

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun Gustavo’yu yedeğe çekerek forma verdiği Arjantinli yıldız kısa sürede farkını kanıtladı. Jose Sosa’nın orta sahadaki üretkenliği ve teknik kapasitesi sayesinde hedeflenen oyuna yaklaşıldı.

Son dakika | Fenerbahçe'de aranan lider Sosa

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun teknik sorumluluk görevine gelişiyle saha içi ve saha dışında toparlanma yaşandı. Saha dışında Belözoğlu etkili olsa da saha içine bunun yansıması ve taktik anlayışın sonuç vermesi için bir lidere ihtiyaç vardı. Bu isim de Jose Sosa oldu...

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre; Adeta unutulan Arjantinli yıldız, Emre Belözoğlu ile birlikte yeniden doğdu. Eski teknik adam Erol Bulut savunma önünde Gustavo’yu tercih ediyordu. Ancak Belözoğlu’nun gelişiyle birlikte bu anlayış değişti ve daha fazla oynayan ve topa sahip olan bir takım kurma çalışması başladı.

Bu çerçevede Gustavo’nun yerine teknik kapasitesi çok daha yüksek ve topu oyuna iyi sokan Sosa forma giymeye başladı. Atila Szalai ile başlayan ataklar ve pas trafiği Sosa ile devam ediyor. Savunma, orta saha ve hücum arasındaki bağlantıyı kuran Arjantinli yıldız, savunmaya da katkı sağlayınca oyunda denge kurulmuş oldu.

Tam destek veriyor

Bu arada sezon başı ve ligin ilk yarısındaki görüntüsünden farklı olarak Sosa mental olarak da toparlandı ve tamamen kendini takıma verdi.

Haberin Devamı

Tecrübeli yıldız şampiyonluk yolunda saha içindeki oyunu yönlendirmesi kadar saha dışında arkadaşlarına destek oluyor.

Zirve yarışının oluşturabileceği baskıyı yaptığı konuşmalarla dağıtıyor. Adeta Emre Belözoğlu’nun yeni yardımcısı gibi kritik bir görev üstleniyor.

YORUM YAZ