MENÜ

Son dakika Fenerbahçe transferde harekete geçti! Fb transfer haberleri

18 Haziran Pazartesi son dakika Fenerbahçe haberlerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe taraftarı merakla yapılacak transferleri bekliyor. Kimler gelecek kimler gidecek. İşte Fenerbahçe transfer haberleri ve detaylar...

Son dakika Fenerbahçe transferde harekete geçti! Fb transfer haberleri

Fenerbahçe'de transfer hareketliliği tüm hızıyla devam ediyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar başkan Ali Koç'un gelmesiyle gözünü transfere çevirdi. Aykut Kocaman'ın yerine Cocu'yu getirmeye hazırlanan Fenerbahçe'de önemli isimlerin de kadroya katılması bekleniyor. İşte son dakika Fenerbahçe transfer haberleri ve detaylar...

COCU'NUN 3 GÖZDESİ!

Fenerbahçe tenik adam konusunda Phillip Cocu ile anlaşma sağladı. Hollandalı teknik adam ilk olarak Comolli'ye istediği adamları sıraladı. 47 yaşındaki teknik adam, transferde önceliği belirledi. Mutlaka bir forvet almaları gerektiğinin altını çizen Cocu, bir kanat bir de orta saha talep etti.

Hollandalı çalıştırıcı isimleri de Comolli’yle paylaştı...

PSV'deki prensi Van Ginkel

Hollandalı teıknik adamın listesindeki 1 numara Marco van Ginkel. 25 yaşındaki oyuncu, geride kalan sezonda Lozano ile birlikte PSV’nin şampiyonluğunda en büyük pay sahibi oldu. Cocu, Chelsea’den kiralık olan Hollandalı yıldıza kaptanlık pazubandını verdi. 47 yaşındaki teknik adam, Van Ginkel’i bu kez de Fenerbahçe’ye kiralamak istiyor. Yıldız futbolcu, orta sahanın ortasında, oyunun iki yönünde de son derece başarılı bir isim. Geçtiğimiz sezonu 16 golle tamamlayan Van Ginkel, adeta Cocu’nun prensi...

Sola fırtına Bolasie

Fenerbahçe, geride kalan sezonda kanat oyuncularından hücumda beklediği kadar verim alamadı. Aykut Kocaman da Ali Koç ve Comolli’ye sunduğu raporda buna dikkat çekmişti. Cocu’nun önceliklerinden biri kanatlar oldu. Everton’ın yıldızı Yannick Bolasie, Hollandalı’nın ilk adayı. Kongolu oyuncu, geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle beklentilerin altında kaldı. Ancak önceki sezonlardaki performansının yanı sıra güçlü fiziği ve süratiyle Phillip Cocu’nun en çok istediği futbolculardan biri konumunda.

Pivot golcü Bas Dost

Phillip Cocu’nun forvetten iki önemli beklentisi var: Hava toplarında hakimiyet ve top saklama özelliğinin yüksek olması. PSV’de Luuk De Jong’u kullanan Hollandalı, Fenerbahçe için ise vatandaşı Bas Dost’u istedi. 29 yaşındaki oyuncu, taraftarların antrenmanı basıp kendilerine saldırması sonrası Sporting ile sözleşmesini fesh etmişti. Bu konudaki kararı FIFA verecek. Dost tamamen boşa çıkmasa da piyasa değerinin çok altında bir rakama bonservisi alınabilir.

TEKLİF GELİRSE! JOSEF SATILACAK...

Fenerbahçe, takımı gençleştirmek için teklif gelmesi halinde Josef de Souza'yla yollarını ayırmayı planlıyor. Yeni bir dönemin kapılarını açan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları başladı. Teknik direktör konusu henüz netleşmemesine rağmen Sportif Direktör Damien Comolli bu çalışmaları şu an için tek başına yürütüyor.

Ancak bunun yanı sıra takımdan ayrılacak oyuncular da Comolli'nin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Fernandao gitti

UEFA ile imzalanan Finansal Fair Play çerçevesinde zararını sıfırlamak zorunda olan sarı-lacivertliler bilindiği gibi futbolcu satmadan bonservisli bir oyuncu alamıyor. Bu nedenle 3 milyon euro bonservisle Suudi Arabistan ekibi Al Wahda'ya gönderilen Jose Fernandao örneğinde olduğu gibi iyi teklif gelen kim olursa olsun satılacak. Böylece daha genç ve mantıklı transferler için yeni kaynak yaratılacak.

Bu açıdan bakıldığında mevcut kadroda Josef de Souza satış için en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Geçen sezon İngiltere'ye transferi son anda gerçekleşmeyen Brezilyalı futbolcu ile hala ilgilenen kulüpler var.

Takımın en değerli oyuncusu olan Josef dışında transfer teklifi alabilecek birkaç isim için de benzer şekilde satış gündeme gelecek.

Sportif Direktör Comolli üç yıllık planda takımı kademeli olarak hem gençleştirmeyi hem de yenilemeyi düşünüyor. Bu nedenle önümüzdeki transfer süreci, sarı-lacivertli takımın yeniden inşa edilmesi için de başlangıç noktası anlamına geliyor.

İngiltere Premier Lig ekibi West Bromwich Albion geçen sezon Josef de Souza için Fenerbahçe'ye 11 milyon euroluk teklif yaparken, Brezilyalı oyuncunun transferi son dakikada gerçekleşmemişti.

Josef'e bu sezon ise Premier Lig'e yeni yükselen Wolverhampton'un talip olduğu iddia edildi. İngiliz ekibinin 29 yaşındaki başarılı futbolcu için kısa süre içinde sarı-lacivertlilere 12,5 milyon euroluk teklif yapacağı ileri sürüldü. (Milliyet)

COCU BU HAFTA GELİYOR

Damien Comolli, birçok teknik adamla görüşme yaotı. Son kararı Phillip Cocu oldu.

47 yaşındaki teknik adamın menaceri Rob Jansen ile İstanbul’da yapılan iki günlük pazarlıkların ardından her konuda anlaşmaya varıldı. Hollandalı çalıştırıcı, kulübü PSV ile olan sözleşmesini fesh etmeye çalışıyor. Cocu’nun Hollanda ekibini ikna edememesi halinde devreye Fenerbahçe girecek.

Sarı-Lacivertli Yönetim, bir an önce takımı yeni teknik adama emanet etmek istiyor. Bu nedenle 47 yaşındaki çalıştırıcının 1 yıllık ücreti olan 1 milyon Euro tazminat PSV’ye ödenerek bu iş bitecek.

Phillip Cocu’nun bu hafta İstanbul’a gelerek 2+1 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor. “Futbolu tamamen Comolli’ye bıraktık” diyen başkan Ali Koç’un bu nedenle imza töreninde yer alması beklenmiyor. Hollandalı teknik adama imzayı sportif direktör Comolli attıracak.

COCU 8 TNASFER İSTİYOR

PSV Teknik Direktörü Phillip Cocu'nun menajeri Rob Jansen, sarı-lacivertli yönetimle görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Haberde Hollandalı teknik adamın da Pazar veya Pazartesi günü İstanbul'a geleceği ve teknik direktör olarak görevine başlayacağı belirtildi. Hollanda basını da bu haberi doğrularken PSV'nin yeni teknik direktör aradığını yazdı.Fenerbahçe'nin PSV Teknik Direktörü Phillip Cocu ile görüşme halinde olduğu konuşuluyor.

Cocu'nun antrenörlüğünü Chris van der Weerden yapacak. Weerden 2012 yılından bu yana PSV’de yardımcı hocalık görevini üstleniyor. Son 3 yıldır da Phillip Cocu ile birlikte çalışıyor. Weerden’in yanı sıra yerli bir hocanın da Cocu’nun yardımcılığını üstlenmesine kesin gözüyle bakılırken bu ismin kim olacağı ise henüz netleşmedi.

Comolli ile Cocu arasında yapılan görüşmelerde 5'i acil olmak üzere 8 transferin gerektiğine karar veren ikili, takımda öncelikli ihtiyacın kaleci, stoper, orta saha, sol açık ve santrfor olduğunu düşünüyor. Sağ-sol bek ve sağ açık için ise mümkün olursa takviye yapılacak.

Volkan kalıyor ama yedeğe çekiliyor, yerine Trapp geçecek

Volkan Demirel'in tamamen kulübeye çekileceği Fenerbahçe'de 1 numara için bir dünya yıldızı gündeme geldi. Yeni sezonda kaleyi güvenilir bir isme emanet etmek isteyen Fenerbahçe’de, Kevin Trapp harekatı başladı. Comolli’nin transfer listesinde yer alan 27 yaşındaki Alman file bekçisi, Fransız devi PSG’nin ikinci kalecisi konumunda. Kaiserslautern ve Frankfurt formalarıyla gösterdiği performansın ardından 2015 yazında 9.5 milyon Euro’ya PSG’ye imza atan Trapp, formayı Areola’ya kaptırdı. Düzenli olarak oynamak isteyen Alman kaleci, bu nedenle Fenerbahçe’nin ilgisine olumlu yaklaşıyor. Yüksek maliyeti Fenerbahçe’yi tedirgin etse de, Trapp’ın kiralanması için formül arandığı öğrenildi.

Yeni sezonda şampiyonluk için yola çıkacak olan Fenerbahçe’de transfer harekatı da başlamak üzere. Sarı-Lacivertliler’in teknik direktörlük için el sıkıştığı Phillip Cocu’nun yönetime PSV Eindhoven’de öğrencisi olan Marko Van Ginkel’i istediği ileri sürüldü. Hollanda ekibinde kiralık olarak forma giyen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu geçen sezon tüm kulvarlarda 33 maç çıktı, 16 gol atıp, 4 de asist yaptı.

OSPINA VE BERKE KALEYE GELİYOR

Fenerbahçe'nin Arsenal forması giyen Kolombiyalı file bekçisi David Ospina'yı transfer etmeye çok yakın olduğu iddia edildi. Amerika Birleşik Devletleri merkezli Bleacher Report adlı internet sitesinin ünlü yazarı Dean Jones, Sarı Kanarya'nın Arsenal'da forma giyen David Ospina'yı transfer etmeye çok yakın olduğunu yazdı.
İngiliz gazeteci, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "David Ospina, Fenerbahçe'ye gitme fikrine açık. Transferin bu yaz bitmesi yüksek ihtimal." ifadelerini kullandı.

Altınordu'dan yurtdışına transfer olması beklenen genç kaleci Berke Özer için Fenerbahçe'nin devreye girdiği iddia edildi. İsmi son dönemde Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus, Atletico Madrid, Herta Berlin gibi dünyaca ünlü kulüplerle anılan 18 yaşındaki milli file bekçisini transfer etmek için Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'la temas halinde olduğu ileri sürüldü. Ali Koç, ilk kez iki yıl önce Altınordu tesislerini gezerek Özkan'la bir araya gelmişti.

FERNANDAO İLK AYRILAN OLDU

2015'ten bu yana Fenerbahçe forması giyen 31 yaşındaki forvet Fernandao, Suudi Arabistan'ın Al Wehda takımına transfer oldu. Ali Koç transferin 3 milyon dolara gerçekleştiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Emre Çolak da Al Wehda takımına transfer olmuştu.

İSMAİL KÖYBAŞI GİDİYOR

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden beri istediği formu yakalayamayan İsmail Köybaşı, Fenerbahçe'den ayrılıyor. Gönderilmesi kararlaştırılan deneyimli futbolcuyla Süper Lig’e yeni çıkan Erzurumspor ve Ankaragücü’nün ilgilendiği öğrenildi.

Fenerbahçe, Sportif Direktör Comolli yönetiminde transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı lacivertlilerin gündeme Middlesbrough'da forma giyen Britt Assombalonga geldi. Fener’in 25 yaşındaki futbolcuyu bonservisiyle satın almak yerine kiralama formülü üzerinde duracağı kaydedildi.

Aykut Kocaman’ın listesinde olan Jonathan Bamba’yı Sportif Direktör Comolli de onayladı. St.Etienne’le sözleşmesi bu ay sona erecek oyuncu, F.Bahçe’de oynamaya oldukça yakın. Sportif Direktör Comolli’ye raporunu sunan Aykut Kocaman, Fransız oyuncunun mutlaka alınması gerektiğini iletti. Damien Comolli de oyuncu hakkında hemen bilgi toplamaya koyuldu. Bamba’nın mukavelesi 19 gün sonra bitiyor.

FENERBAHÇE'DE VIETTO SESLERİ

İspanyol AS gazetesi, Fenerbahçe'nin Atletico Madrid'li Luciano Vietto'yu gündemine aldığını yazdı. Beşiktaş'la da anılan Arjantinli forvet, geçen sezon kiralık oynadığı Valencia formasıyla La Liga'da 2 gol kaydetti. 24 yaşındaki oyuncunun, Madrid ekibinde forma şansının bulunmadığı ve büyük olasılıkla yeniden kiraya verileceği belirtildi. 1.73 boyundaki Vietto, 2015'te Villarreal'den 20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında A.Madrid'e transfer olmuştu.

Fenerbahçe, Montpellier’de forma giyen 25 yaşındaki sol bek Jerome Roussillon’u takibe aldı. Genç sol kanat, güçlü fiziği, tekniği ve süratiyle de futbolseverlere Roberto Carlos’u anımsatıyor. Fransız futbolcu geçen sezon 22 karşılaşmada 3 gol atarken 3 de asist yaptı.










Haberin Devamı
YORUM YAZ