MENÜ

Son dakika Fenerbahçe haberi! Sarı lacivertliler yabancı sınırı sorunu!

Kadro planlaması ile çok eleştiri alan sarı-lacivertliler, 12 sınırı nedeniyle sözleşmesi bitenler hariç en az 3, alınacak her yabancı içinse ekstra bir oyuncu göndermek zorunda. İşte yönetimi bekleyen sıkıntılar...

Son dakika Fenerbahçe haberi! Sarı lacivertliler yabancı sınırı sorunu!

Gelecek sezon kadrosunda 12 yabancı bulundurmak zorunda olan Fenerbahçe, 3 isimle yolları ayırmak zorunda... Sarı lacivertliler, bu 3 ismin dışında kadrosuna yeni bir yabancı oyuncuyu dahil etmek isterse, yine her yabancı oyuncu için kadrodaki başka bir yabancıyı göndermek durumunda kalacak.

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike:

LEMOS: Sezon başında Belçika'nın Beerschot takımına kiralandı. Şu ana kadar 6'sı 11'de olmak üzere 10 lig maçında görev aldı. 29 Ocak tarihinden bu yana lig maçına çıkmadı. Fenerbahçe ile 2022- 23 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

SAMATTA: 6 milyon Euro bonservis ödenerek transfer edilen Tanzanyalı, sezon başında Belçika'nın Royal Antwerp takımına kiralandı. 10'u ilk 11 olmak üzere 23 lig maçında görev aldı, 4 gol attı. Takımında düzenli olarak forma şansı buluyor. Ancak yüksek maliyeti nedeniyle transferi zor görünüyor. Fenerbahçe ile 2023-24 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

MAX MEYER: Devre arasında Danimarka'nın Midtjylland takımına kiralandı. Alman oyuncunun son lig maçına 11'de çıkması sevindirdi. Fenerbahçe'nin Danimarka'da alacağı süreyle kendine takım bulması umudu sürüyor.

Haberin Devamı

CAULKER: Oyuncu Pereira'nın raporu ile resmi maça çıkmadan Gaziantep'e gönderildi. F.Bahçe ile 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalayan İngiliz stoperin geri dönüp dönmeyeceği konusunda belirsizlik var. Dönerse, yeni yabancı olarak kontenjanda yer işgal edecek.

ELDEKİLERLE RAKAM 15

Fenerbahçe'de eldeki yabancılardan sadece Sosa ve opsiyonu kullanılmayacak Rossi'nin sözleşmeleri bitiyor. Sarı-lacivertliler yeni transfer sezonuna kiralıkların dönüşüyle birlikte en az 14 yabancı ile (Caulker dönerse 15) başlayacak. Gelecek yıl kulüpler en fazla 12 yabancı ile sözleşme yapabilecek. Yani kulüp sözleşmesi bitenler dışında en az 2, yeni yapacağı her yabancı transferi için ise ekstra bir yabancı göndermek durumunda kalacak.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDENLER:

ATTİLA Szalai, Osayi, Kim Min- Jae ve Berisha'nın sözleşmesi 30 Haziran 2025'te, Crespo'nunki 30 Haziran 2024'te, Filip Novak, Marcel Tisserand, Miha Zajc, Dimitris Pelkas, Luiz Gustavo ve Enner Valencia'nın anlaşmaları ise 30 Haziran 2023'te tamamlanacak. (Sabah)

YORUM YAZ