MENÜ

Son dakika | EuroLeague Final Four'u Berlin'den Belgrad'a alındı

Son dakika haberi... 2022 EuroLeague Final Four'unun Berlin'den Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'ya alındığı açıklandı.

Son dakika | EuroLeague Final Four'u Berlin'den Belgrad'a alındı

Turkish Airlines EuroLeague'de 2022 Final Four'unun adresi değişti. Berlin'de düzenlenmesi planlanan Final Four, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a alındı. 19 - 21 Mayıs tarihleri arasındaki Final Four karşılaşmaları Belgrad'daki Stark Arena'da oynanacak.

Haberin Devamı

Kararın pandeminin mevcut durumundan kaynaklı Almanya'nın başkenti Berlin'de uygulanan sağlık önlemlerinden kaynaklı alındığı belirtildi. Kararın EuroLeague taraftarlarının katılımı adına en uygun fırsatı ve aynı zamanda oyuncuların Final Four şehrine ulaşımını sağlamak adına verildiği de ifade edildi. Almanya'nın sağlık önlemlerinin uzatılmasının çok sayıda taraftarın ve hatta oyuncunun katılımına engel olabileceği aktarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ile ortaya çıkan sürecin ise karara etki edip etmediği henüz bilinmiyor. Sırbistan'ın Avrupa'da Rusya'ya uçuş yasağı uygulamayan nadir ülkelerden olması ve iptal edilmeden önce Rus ekiplerinin maçlarına ev sahipliği yapabileceklerini açıklamalarının karara etki edip etmediği netleşmiş değil.

Haberin Devamı

Belgrad'daki son Final Four'da Fenerbahçe final oynamıştı

Belgrad, EuroLeague'de Final Four'a 2018'de de ev sahipliği yapmıştı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe, finalde Real Madrid'e mağlup olmuş ve İspanyol ekibi tarihindeki 10. EuroLeague kupasını kazanmıştı. Final Four düzenleme hakkını yeniden elde eden Belgrad; Barcelona, Madrid, Berlin ve İstanbul'un arasına bu yüzyılda etkinliği birden fazla kez düzenleyen şehirlerden biri olarak eklendi.

YORUM YAZ