MENÜ

Son dakika! Eray Şamdan'dan karatede gümüş madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kilo finalinde Eray Şamdan, Fransız sporcu Steven Da Costa'ya yenilerek gümüş madalya kazandı.

Son dakika! Eray Şamdan'dan karatede gümüş madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, gümüş madalya kazandı. Nippon Budokan’da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda finalde Fransız sporcu Steven Da Costa’yla karşılaştı.

Haberin Devamı

Milli sporcu, 3 dakikalık maçın ilk bölümünde rakibine 2 puan verdi. Maçı çevirmeye çalışan Eray, bunda başarılı olamayarak son anda 3 puan daha kaybederek rakibine 5-0 yenildi ve Tokyo 2020’yi gümüş madalyayla tamamladı.

Fransız sporcu ise altın madalya elde etti. Eray’ın bu madalyası, olimpiyat tarihinde ilk kez yer alan karatede Türkiye’nin de ilk madalyası olarak kayıtlara geçti.

'Türkiye'ye karatedeki ilk madalyasını getirdim'

Final müsabakasının ardından açıklamalarda bulunan Eray Şamdan, "Böyle bir organizasyonda madalya aldığım için çok mutluyum. Türkiye'ye karatedeki ilk madalyasını getirdim. Ülkemizde zor zamanlar yaşanıyor, biz de başarımızla biraz da olsun vatandaşlarımızın yüzünü güldürebilirsek ne mutlu. Gümüş madalya da olsa çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ