MENÜ

Son dakika Corona Virüş aşısı bulundu mu? Son dakika Amerika'da ilk deneme...

Corona virüsü haberleri virüsün sıfır noktası Çin’deki son dakika gelişmelerini aktarmayı sürdürüyor. Almanya, Çin ve ABD başta olmak üzere birçok ülke corona virüsü aşısı çalışmalarını sürdürüyor. Bilim insanları salgına karşı aşı geliştirme çalışmalarını hızlan sürdürürken ABD'den açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklama göre ilk aşı denemesi 4 denek üzerinde gerçekleştirildi. Deneklerin ise durumunun iyi olduğu ifade ediliyor.

Son dakika Corona Virüş aşısı bulundu mu? Son dakika Amerika'da ilk deneme...

Dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Corona virüsü ilgili beklenen gelişme yaşandı. Dünya çapında bilim insanları Corona virüsüne karşı aşı geliştirebilmek için tüm gücü ile çalışıyor ve beklenen haber ABD'den geldi.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ AŞISI BULUNDU MU?

Corona virüsünün aşısı için yapılan ilk denemelerde bugün ABD'de ilk corona virüsü aşısı gönüllülere yapıldı. Salgınla mücadele için kritik bir eşik olarak tanımlanırken araştırmayı yürüten Dr. Lisa Jackson, "Biz şimdi corona virüsü takımıyız. Bu acil durumda herkes elinden geleni yapmak istiyor" dedi.

VİRÜSÜN GENETİK KODLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Bilim insanları virüsün genetik kodlarının değiştirildiğini ve bu yüzden deneyde yer alan kişilerin corona virüse bağlı bir sağlık sorunu yaşamayacağı bilgisinin altını çiziyor.

ABD İLK CORONA VİRÜS AŞI DENEMESİNİ YAPTI

ABD'nin Washington eyaletinde ilk Corona virüs aşı denemesi 43 yaşında iki çocuk annesi bir denek üzerinde gerçekleştirildi. Akabinde 3 kişiye daha aşı yapılan denekler herhangi bir risk altında olmadığı ilk açıknaan veriler arasında yerini alıyor.

Haberin Devamı

12-18 AY ARASINDA KULLANILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Önümüzdeki günlerde sağlıklı 45 gönüllü denek ile devam edecek olan aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsler, insan ve kuşlar gibi memelilerde hastalıklara sebep olan virüslerdir. İnsanlarda genellikle ciddi olmayan fakat ölüm riski bulunduran solunum yolu enfeksiyonlarına sebep olur.

Coronaviridae ailesinden hayvan ailelerinde bulunan bir RNA virüsüdür. Solunum, sindirim ve boşaltım organlarını etkileyen virüs daha çok ilkbahar ve sonbaharda etkindir.

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

İştahsızlık ve kilo kaybı

Ateş

Halsizlik ve durgunluk

Karın bölgesinin şişmesi

Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi

Solunum sorunları ve nezle

Denge sorunları

Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

CORONA VİRÜSÜ BULAŞICI MI, NASIL BULAŞIR?

Yetkililer, ilk günlerde yeni virüsün 2002 - 2003’te etkili olan SARS benzeri bir yol izleyeceğini tahmin ediyordu. Ancak son çalışmalar, Kovid - 19’un vücutta HIV ve Ebola gibi çok daha saldırgan virüslere benzer şekilde hareket ettiğini gösterdi. Bu durumda, yeni tip koronavirüsün SARS’tan 100 ila 1000 kat daha etkili olabileceği uyarısı yapıldı.

Yapılan çalışmalara göre, Kovid-19 vücuda burun, ağız veya gözlerden giriyor ve ‘furin’ isimli bir enzimi hedef alıyor. Bu enzim sayesinde proteinleri aktif hale getiren virüs, insan hücreleri ve virüs arasında doğrudan bir füzyon gerçekleştirilmesini sağlıyor ve bedene yayılıyor. SARS 2002 yılında dünyada yaklaşık 8 bin kişiye bulaşmış ve 774 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

YORUM YAZ