MENÜ

Son dakika | Chelsea, Thomas Tuchel'i resmen açıkladı

Son dakika haberi... Alınan başarısız sonuçlar sonrası Frank Lampard ile yollarını ayıran Chelsea, son olarak PSG'de görev alan Alman teknik adam Thomac Tuchel'i takımın başına getirdiği açıkladı. Kulüpten yapılan duyuruda, 47 yaşındaki Alman teknik adamla 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Son dakika | Chelsea, Thomas Tuchel'i resmen açıkladı

Yaz transfer döneminde Ben Chillwell, Kai Havertz ve Timo Werner'in de aralarında bulunduğu yeni transferler için 220 milyon sterlin harcamasına karşın, Premier Lig'de bir türlü istenen sonuçları alamayan Chelsea, faturayı Frank Lampard'a kesmiş ve İngiliz teknik adam ile yollarını ayırmıştı. Londra ekibi, Lampard'dan boşalan koltuğu Thomas Tuchel'e emanet etti. Geçtiğimiz sezon PSG ile Şampiyonlar Ligi finali oynayan Alman teknik direktör, Chelsea'nin resmen başına geçti.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada, 47 yaşındaki Alman teknik adamla 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Tuchel, Chelsea'nin Wolverhampton ile çarşamba akşamı oynayacağı maçta takımın başında olacak.

19 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet alan Chelsea, Premier Lig'de topladığı 29 puanla 9. sırada yer alıyor.

Son dakika | Chelsea, Thomas Tucheli resmen açıkladı

Chelsea'nin son 10 yıldaki 9. teknik direktörü

Thomas Tuchel, Chelsea'nin son 10 yıldaki 9. teknik direktörü oldu. Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich, sırasıyla; Andre Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafa Benitez, Jose Mourinho, Guus Hiddink, Antonio Conte, Maurizio Sarri ve Frank Lampard'la çalıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı

Kariyerinde Augsburg II, Mainz 05 ve Borussia Dortmund takımlarını çalıştıran Tuchel, 2018 yılında Fransız ekibi Paris Saint-Germain’in başına geçmişti. Alman teknik adam yönetimindeki PSG, iki kez Ligue 1, birer kez Fransa Kupası ve Lig Kupası şampiyonlukları yaşarken, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmişti. Paris ekibi, geçen ay Tuchel ile yollarını ayırmıştı.

YORUM YAZ