MENÜ

Son dakika! CAS'tan Rusya'nın başvurusuna ret

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Rusya'nın UEFA'nın Rus takımlarını ve kulüplerini müsabakalarından ihraç etme yaptırımlarına ilişkin yaptığı, yürütmeyi durdurma başvurusunu reddettiğini açıkladı. Bu kararla birlikte Rus takımlarının UEFA müsabakalarına katılma yasağı onaylanmış oldu.

Son dakika! CAS'tan Rusya'nın başvurusuna ret

Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Rusya'nın UEFA'nın Rus takımlarını ve kulüplerini müsabakalarından ihraç etme yaptırımlarına ilişkin yaptığı, yürütmeyi durdurma başvurusunu reddettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu kararla birlikte Rus takımlarının UEFA müsabakalarına katılma yasağı onaylanmış oldu.

CAS'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"CAS, Rusya Futbol Birliği'nin UEFA İcra Komitesi'nin tüm Rus takımlarını ve kulüplerini müsabakalarından askıya alma kararının yürütmesini durdurma talebini reddetti. İtiraz edilen karar, yürürlükte kalmaya devam edecek. Rus takımlarının, kulüplerinin UEFA müsabakalarına katılımlarının askıya alınması kararı geçerliliğini koruyor."

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrası UEFA ve FIFA, Rus takımlarının uluslararası müsabakalara katılmasını yasaklamış, Rusya ise, "FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını ihraç etmek için geçerli dayanağı yok. FIFA ve UEFA'nın bir parçası olan Rusya'nın hakları ihlal ediliyor." açıklaması ile CAS'a başvuruda bulunacaklarını duyurmuştu.

Haberin Devamı

YORUM YAZ