MENÜ

SON DAKİKA | Beşiktaş'ta Victor Ruiz sözleşmesini feshetti

Son dakika transfer haberi... Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Victor Ruiz, siyah beyazlı kulüple olan sözleşmesini tek taraflı feshetti. Alacakları nedeniyle takımdan ayrılma kararı alan İspanyol oyuncu ile Siyah Beyazlılar FIFA'lık oluyor. Beşiktaş Ruiz’in bu hamlesi üzerine olayı FIFA’ya taşımaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili kulüpten de resmi açıklama geldi.

SON DAKİKA | Beşiktaş'ta Victor Ruiz sözleşmesini feshetti

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisi öncesinde Victor Ruiz krizi yaşanıyor. Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda zor günler yaşayan ve futbolculardan indirim talep eden Beşiktaş, ilk darbeyi Loris Karius'tan yemişti. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Alman file bekçisi, alacakları ödenmediği için sözleşmesini feshederek Türkiye'den ayrılmıştı. Siyah-beyazlılar konuyu FIFA'ya taşırken, benzer bir durum Victor Ruiz'de yaşandı. İspanyol savunmacı, yönetimin kendisinden talep ettiği indirimi kabul etmezken, mart, nisan ve mayıs aylarındaki alacaklarının ödenmediğini belirterek siyah-beyazlı kulübe ihtarname yolladı.

Haberin Devamı

Yönetim ihtarnamenin ardından Ruiz'le tekrar görüştü ve ödemelerin yapılacağını belirterek yeniden indirim talep etti. Ancak siyah-beyazlı kulüpten yıllık 1.8 milyon Euro garanti para alan Ruiz, indirime yanaşmayarak sözleşmesini feshetme yoluna gitti.

FANATİK'in ulaştığı bilgilere göre, Bu şok gelişme sonrasında harekete geçen Siyah-Beyazlı Yönetim, tecrübeli stoperin ayrılığını engellemek için oyuncunun menajerine ihtar çekti. Beşiktaş Ruiz’in bu hamlesi üzerine olayı FIFA’ya taşımaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sezon başında gelmişti

Sezon başında İspanyol temsilcisi Villarreal'den 2.5 milyon Euro'ya transfer edilen Victor Ruiz, ligde 23 karşılaşmaya çıkmıştı. Beşiktaş'a geldikten sonra sakatlıklarla boğuşan İspanyol oyuncu 15 karşılaşmada takımını yalnız bırakmıştı.

Beşiktaş'tan resmi açıklama

Konuyla ilgili Beşiktaş Kulübü sürecin nasıl geliştiğini spor kamuoyu ile paylaştı. İşte yapılan açıklama:

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde İspanya'nın Villareal takımından Kulübümüze transfer edilen futbolcu Victor Ruiz Torre 30.06.2022 tarihinde bitecek sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiğini tarafımıza bildirmiştir.

Kulübümüz futbolcu Victor Ruiz Torre'ye pandemi öncesi tüm ödemelerini eksiksiz şekilde yapmasına rağmen, pandemi dönemini kapsayan ödemeler konusunda görüşmeyi kabul etmemiş, lige ara verilen dönemin alacaklarını da herhangi bir görüşmeyi kabul etmeyerek, sezon bitmeden tarafına ödenmesini talep etmiştir.

Haberin Devamı

Futbolcunun tek taraflı şekilde gerçekleştirmiş olduğu fesih spor yargısına taşınacak olup, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda vakit kaybetmeden girişimlerde bulunulacağını camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Gökmen Özcan

YORUM YAZ