MENÜ

Son dakika | Beşiktaş'ta Atiba kendini karantinaya aldı

Kronik astım hastası olan Kanadalı oyuncu Atiba, koronavirüse yakalanmamak için kendini toplumdan tamamen izole etti

Son dakika | Beşiktaş'ta Atiba kendini karantinaya aldı

Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu, uzmanların kronik hastalığı bulunan insanlarla ilgili ciddi uyarıları nedeniyle kendini eve kapattı. Dışarıya hiç çıkmayan ve tüm zamanını ailesiyle geçiren Atiba, futboldan kopmak zorunda kalmamak için tüm tedbirleri maksimum düzeyde uyguluyor

Haberin Devamı

Milliyet'in haberine göre; Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Beşiktaşlı futbolcular, teknik heyet ve yönetim de eve kapanırken, taraftarın göz bebeği olan Atiba Hutchinson’ın kendini tamamen toplumdan izole ettiği ortaya çıktı.

Galatasaray derbisi öncesinde takımdaki yabancı futbolcuları toplayarak bu maçın oynanmaması gerektiğini teknik heyet ve yönetime ileten 37 yaşındaki Kanadalı futbolcunun, kronik astım hastası olduğu için virüse yakalanmamaya herkesten daha fazla dikkat ettiği belirlendi.

‘Hasar’ korkusu...

Astım hastalığı yüzünden içerisinde WADA’nın (Dünya Anti Doping Ajansı) listesinde yer alan yasaklı maddenin bulunduğu ilacı özel izinle kullanan Atiba, futbola veda etmek zorunda kalmamak için virüsten uzak durmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Salgına yakalanıp iyileşenlerin bazılarında akciğer hasarı kaldığı için, liglerin askıda olmadığı dönemde büyük tedirginlik yaşayan Atiba bugünlerde deyim yerindeyse kendini karantinaya aldı.

Evinden hiç çıkmayan ve çocuklarıyla vakit geçiren, aynı zamanda bireysel antrenmanlar yapan deneyimli oyuncu, beslenme ve uyku düzenine de çok dikkat ediyor. Planladığı zamandan önce futboldan kopmamak için yoğun çaba harcayan Atiba, aldığı tedbirlerle bu kez korona virüsten mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışıyor.

Siyah-beyazlı oyuncu, uzmanların, yaşlıların dışında kronik rahatsızlığı olan diğer yaş gruplarının da risk altında olduğunu söylemesi nedeniyle maksimum düzeyde tüm tedbirleri uyguluyor.

Prof. Kara’ya göre dönüş zor

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, futbolcuların koronavirüse yakalanmaları halinde aktif spora geri dönmelerinin zor olduğunu söylemişti. Kara, “Hastalığa yakalananların büyük bölümü iyileşiyor ama bu virüs iyileşenlerin de akciğerlerinde hasar bırakıyor. Yani bir futbolcunun bu hastalığı geçirdikten sonra hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZ