MENÜ

Son dakika: Beşiktaş-Giresunspor maçında kural hatası gündeme geldi!

Beşiktaş, Giresunspor mücadelesinin 11'inde Mert Günok, Umut Meraş ve Necip Uysal'a yer vermiş ve TFF'nin belirlediği 8+3 kuralına uymuştu. Fakat 39. dakikada Necip'in kırmızı kartla oyun dışında kalması ve ardından Sergen Yalçın'ın oyuna müdahale etmemesi sonrasında futbolseverlerin bir kısmı maçta kural hatası yapıldığını düşündü. Ancak TFF talimatına göre sahada 8'den fazla yabancı yoksa, kırmızı kartlar sonrasında 3'ten az Türk oyuncunun sahada olması sorun teşkil etmiyor.

Son dakika: Beşiktaş-Giresunspor maçında kural hatası gündeme geldi!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, Giresunspor'u konuk ederken, ilginç bir an yaşandı. Kara Kartal'da mücadeleye Mert Günok, Umut Meraş ve Necip Uysal 11'de başladı. Böylece Siyah-Beyazlılar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önceden belirlemiş olduğu 8+3 kuralı açısından sorun yaşamadı. Fakat dakikalar 39'u gösterdiğinde Siyah-Beyazlılar'ın kaptanı Necip gördüğü kırmızı kart sonrasında oyundan atıldı.

Haberin Devamı

Bu pozisyon sonrasında ise Sergen Yalçın oyuna müdahale etmedi. Futbolseverlerin bir kısmı ise 3 Türk kuralı nedeniyle Beşiktaş'ın kural ihlali yaptığını düşündü. Ancak TFF'nin talimatına göre Kara Kartal kurallara aykırı bir durumda bulunmadı.

TFF'nin kuralı yerli üzerine değil aslında yabancı üzerine... Yani TFF diyor ki; sahada en az 8 yabancı futbolcu bulunacak. Bu durumda 10 kişi kalındıktan sonra 2 Türk'ün sahada olması kurala göre sorun teşkil etmiyor.

Ancak yerli bir futbolcunun oyundan alınıp, yabancı bir futbolcu sahaya sürülürse o zaman Beşiktaş'ın sahadaki yabancı futbolcu sayısı 9'a çıkacağı için kural ihlali söz konusu olur.

YORUM YAZ