MENÜ

SON DAKİKA! Aziz Yıldırım beraat etti

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasında nihai karar verildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın beraat etmesine karar verildi. Fenerbahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Ali Yıldırım ile aralarında Tamer Yelkovan da beraat eden isimler arasında yer aldı. Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski hocası Tayfur Havutçu da beraat etti.

SON DAKİKA! Aziz Yıldırım beraat etti

"Şike Davası"nda 3 Temmuz süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yeniden yargılamada karar duruşması olması beklenen 6. celse bugün görüldü.

Sabahın erken saatlerinde Çağlayan'a gelen Fenerbahçe taraftar grupları pankartlarını astı ve duruşmanın başlamasını beklemeye başladı. İlerleyen saatlerde Anadolu ve Trakya'daki Fenerbahçe Derneklerinin organizasyonlarıyla İstanbul dışından da çok sayıdaki taraftar da Çağlayan'a geldi. Öte yandan karar duruşması öncesi polis de önlemlerini aldı ve bir güvenlik koridoru oluşturdu. İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi'nde görülecek duruşma saat 16.12'de başladı.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yeniden yargılama sürecinde ilk duruşma 13 Ocak 2015, 2. duruşma 28 Nisan 2015, 3. duruşma 8 Temmuz 2015, 4. duruşma 18 Eylül 2015 ve 5. duruşma 5 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti. 5. celsede Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, mahkemeye sunduğu mütalaasında Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve aralarında Tamer Yelkovan'ın da olduğu Fenerbahçe'den yargılanan tüm şahısların ve diğer kişilerin beraatını ve önceki hükümlerin iptalini talep etmişti.



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticilerle birlikte salona geldi. Ayrıca davanın savcısı da salondaki yerini aldı.

İŞTE SANIKLARIN SÖZLERİ


* Aziz Yıldırım söz aldı. Fenerbahçe Başkanı, "4 yıldır mahkeme sürüyor. Burada onur mücadelesi veren bir grup var. Şahsım ve tüm arkadaşlarımın adına beraatimi istiyorum." dedi.

* Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu: Savcının mütalaasına katılıyorum ve beraatimizi istiyorum.


* Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Ali Yıldırım: Beyanlara katılıyorum ve beraatimi istiyorum.

* Şekip Mosturoğlu'nun avukatı "Savunmalarimiz aynı mütaalaya katılıyoruz, beraat talep ediyoruz" dedi.


* Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın avukatı: Buradaki birçok insana 4 yıl önce kişilik suikastı yapıldı. Cumhurbaşkanımız da bir keresinde demişti. 'Çanta girdi, çanta çıktı. Çantanın içerisinde kitap olmadığını nereden biliyorsunuz?' Bu tapelerde müvekkilimin şike yaptığına dair hiçbir kanıt yoktur. İddia edilen suçun işlenmediğinin hükmedilmesini ve beraat kararı verilmesini talep ediyorum" diyerek son sözlerini bu şekilde belirtti.

* Beşiktaş Kulübü eski asbaşkanı Serdal Adalı beraatini istedi.

* Serdar Ökten (Olgun Peker'in avukatı), "Benim müvekkilim için davanın bir numarası diyorsunuz. Ben de ilk duruşmadan itibaren bir numarası yok diyorum." dedi ve
Olgun Peker'in beraatini talep etti.

* Mahkemeye verilen 1 saatlik ara sonra erdi. Sanıklar mahkeme salonuna çağrıldı.

* Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Fenerbahçeli taraftarlar, 'Fenerbahçe, sen çok yaşa. Canım feda olsun sana' tezahüratlarında bulunuyorlar.

* Aziz Yıldırım'ın da içerisinde yer aldığı 31 sanık ve avukatlar salona alınmaya başlandı.

* Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Tamer Yelkovan, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu gibi isimler şike davasından beraat etti. Mahkeme hakimi, sanıkların tazminat isteme hakkının olduğunu ifade etti.

* Duruşma sona erdi. Sanıklar salonu terk etti. Aziz Yıldırım, açıklama yapmadan Çağlayan Adliyesi'nden aracına binerek ayrıldı.

Şimdi ne olacak?

Başkan Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların beraat etmesinin ardından Fenerbahçe için yepyeni bir süreç başlayacak. Hatırlanacağı gibi daha önce de Fenerbahçe Başkanı, bu yaşananların bir kumpas olduğunu iddia etmiş, yeniden yargılama sonrasında beraat etmeleri halinde hem UEFA hem de TFF’ye kayıp yıllar için çok ciddi maddi-manevi tazminat davaları açacaklarını belirtmişti. Süreçle ilgili olarak Yıldırım’ın hukukçu kurmaylarıyla buluşacağı ve yol haritasını şekillendireceği öğrenildi.

Umut Tufan - fanatik.com.tr




Çağlayan Adliyesi'nin önü polis barikatıyla çevrildi. Barikatın arkasında davayı takip etmek isteyen 300 kadar taraftarın olduğu görüldü.



Davanın görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu koridorun önü. Salon oldukça kalabalık olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ