MENÜ

Son dakika! Arda Turan Galatasaray mesajını verdi

Son dakika haberi: Başakşehir-Galatasaray maçı öncesi Fatih Terim'in elini öpen ve aradaki buzları eriten Arda Turan, yuvaya dönüş hazırlığı yapıyor. Galatasaray’a transfer olması beklene tecrübeli oyuncu Arda Turan, Galatasaray tribün grubu ultrAslan’ın destek mesajına "Çocukluk aşkımsın, sen ilk göz ağrımsın..." yanıtını verdi.

Son dakika! Arda Turan Galatasaray mesajını verdi

Galatasaray'a geri dönmesi beklenen Arda Turan'dan son dakika paylaşımı geldi. 12. haftadaki Galatasaray ile Başakşehir arasındaki Türk Telekom Stadı’nda oynanan maç öncesi, 36 bin taraftar ve kameraların önünde Fatih Terim’in elini öpen ve aradaki buzları eriten Arda Turan, twitter hesabından Galatasaray'a mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın taraftar grubu ultrAslan, Arda Turan’ın yeniden sarı-kırmızılı formayı giymesi durumunda eski kaptanları ve futbolcularına destek vereceklerini duyurdu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim’den herhangi bir istek gelmediğini açıklarken, Terim ise Arda’ya bir şans verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda kararı kendisinin tek vermeyeceğini ve transferi tüm camianın istemesi gerektiğini kaydetmişti.

ultrAslan’dan Arda Turan transferi konusunda yapılan açıklamada, "Yapılan tüm transferlerde olduğu gibi bu transferde de teknik direktörümüz Fatih Terim ve yönetimimizin ortak kararı esastır. Gerekli değerlendirmeler yapılarak, hocamız ve yönetimimiz Galatasaray için en doğru kararı verecektir. Şayet Arda Turan transferi gerçekleşirse Galatasaray tribünü, altyapısından çıkmış, kaptanlığa kadar yükselmiş oyuncusunu, yeniden Galatasaray forması giydiğinde destekleyecektir." denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada kararın bir an önce verilmesi gerektiği kaydedilerek, "Son olarak ortak alınacak bu karar bir an önce netliğe kavuşturulmalı, bu konu gündemden düşürülmeli, zorlu hedefe odaklanılmalı, ’yönetim ve hocamız arasında sorun var’ imajı oluşturmaya çalışan kaos simsarlarına daha fazla malzeme verilmemelidir." ifadeleri kullanıldı.

Arda Turan da ultrAslan’ın açıklamasının altına Twitter’dan "Çocukluk aşkımsın, sen ilk göz ağrımsın..." mesajını yazdı. Arda, paylaşımına Galatasaray altyapısındayken top toplayıcı olarak görev yaptığı maçta Gheorghe Hagi’nin attığı bir gole sevinirken görüldüğü bir fotoğrafı ekledi.

Teknik patron Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile sözleşmesini fesheden eski futbolcuları Arda Turan’a ikinci bir şansın verilmesinden yana olduğunu aktarmıştı.

Fatih Terim ne demişti?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’in 18. haftasında Yukatel Denizlispor’u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından Arda Turan hakkındaki sorulara cevap vermişti. Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile sözleşmesini fesheden eski futbolcuları Arda Turan’a ikinci bir şansın verilmesinden yana olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

'Arda’ya bir kapı açılmasından yanayım'

"Meselenin yönetim ile benim aramdaki bir kriz gibi gösterilmesi ve problemmiş gibi sunulmasından son derece rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Şimdi bahsettiğimiz kişi, bu camianın ve kulübün yatırım yapıp emek verdiği birisi. Buradan ayrılırken de kulübe çok ciddi bir katkı sağlamış. Arda iyisiyle, kötüsüyle, doğrusuyla, yanlışıyla, sevabıyla, günahıyla zor bir süreç geçirdi. Hayatta hepimiz ikinci şansı hak edecek şeyler yaparız. Hatayı yaparız, bize de sahip çıkan ailelerimizdir. Ben Galatasaray’ın değerleriyle yetişmiş Fatih Terim olarak, ikinci şansı hak etmesi için Arda’ya bir kapı açılmasından yanayım. Ona bu şansın verilmesinden yanayım."

'Hatalarının bedelini ödemiş ve ödemeye devam eden bir Arda var'

"Burada performansından, fiziğinden, tekniğinden, sahadaki hareketlerinden bahsetmiyoruz. Hatalarının bedelini ödemiş ve ödemeye devam eden bir Arda var. ’Listede vardı, yoktu.’ şeklindeki yorumları ben de duyuyorum. Bu konuda devamlı sorular oluyor. Bu sadece teknik bir karar değil. Ben zaten kararımı söyledim. Galatasaray camiası olarak, söylediğim aile yaklaşımıyla bakabilen bizlerin, sizlerin, taraftarlarımızın, camiamızın da talebi olmalı. Söylediğim bu başlıkların da talebi olmalı. Taraftarından camiasına, mevcuttan eskiye herkesin ortak kararı olmalı."

YORUM YAZ