MENÜ

SON DAKİKA! Antoine Griezmann transferi resmen açıklandı!

La Liga devi Barcelona, Atletico Madrid forması giyen Antoine Griezmann'ı transfer ettiğini resmen açıkladı. Katalan kulübü, resmi internet sitesinden paylaştığı haberde oyuncuyu 120 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek kadrosuna kattığını duyurdu. Fransız santrfor, böylece Atletico Madrid'den bugüne dek sattığı en pahalı futbolcu olarak kayıtlara geçti.

SON DAKİKA! Antoine Griezmann transferi resmen açıklandı!

La Liga devi Barcelona, Antoine Griezmann'ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Haberi resmi internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran Katalan kulübü, Atletic Madrid'den 120 milyon euro karşılığında transfer edilen 28 yaşındaki golcüyle beş yıllık sözleşme imzalandığını belirtti. Atletico'nun bugüne dek sattığı en pahalı oyuncu olarak tarihe geçen yıldız ismin serbest kalma bedelininse 800 milyon euro olarak belirlendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

120 milyon euro bugün ödenmişti!

Madrid ekibi, geçtiğimiz hafta yayımladığı bildiride Griezmann'ın Barça'ya transferinin serbest kalma bedelinin ödenmesinde yaşanan gecikme nedeniyle askıya alındığını duyurmuştu. İspanyol Cuatro televizyonu ise Fransız santrforun avukatı Servan Karian'ın bugün söz konusu bedeli ödemek üzere La Liga ofisine giriş yaptığı sırada çekilmiş görüntülerini yayınlamıştı.

Atletico dava açıyor

Atletico Madrid, Antoine Griezmann için Barcelona’nın 80 milyon Euro daha ödemesi gerektiğini belirterek, mahkemeye gitme kararı aldı. Antoine Griezmann’nın serbest kalma maddesinin 1 Temmuz tarihine kadar 200 milyon Euro olduğunu savunan Madrid ekibi, Barcelona’nın Fransız yıldızla bu tarihten önce anlaştığını iddia etti. Atletico Madrid, Griezmann’ın serbest kalma bedeli 200 milyon eurodan 120’ye düşmeden önce Barcelona ile anlaştığını ve bu nedenle hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.Atletico Madrid, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Antoine Griezmann, avukatı aracılığıyla PFL’ye başvurarak sözleşmesindeki 120 milyon Euro’luk serbest kalma maddesinin Barcelona Kulübü tarafından karşılanacağını bildirerek sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiştir. Ancak kulübümüz bu bedelin sözleşme feshi için yeterli olmadığı görüşündedir. Oyuncu ile Barcelona Kulübü arasındaki anlaşma, serbest kalma maddesinin 200 milyon Euro’dan 120 milyon Euro’ya düşme tarihinden önce yapılmıştır. Griezmann maddenin değiştiği tarihten önce; 14 Mayıs tarihinde oyuncu takımdan ayrılacağını duyurmuştur. Kulübümüz bu konuyla ilgili haklarını ve çıkarlarını savunmak için yasal yollara başvurmuştur.”

Haberin Devamı

Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler

YORUM YAZ