MENÜ

Son dakika: Almanya hükumetinden flaş Bundesliga kararı!

Son dakika haberi... Federal Almanya hükumeti, Bundesliga'nın Mayıs ayının 2. haftasından sonra başlamasına izin verdi. Lig yönetimi, Bundesliga'nın başlangıç ve bitiş tarihlerini ilerleyen bir tarihte netleştirecek. Almanya Şansölyesi Angela Merkel de Bundesliga'nın yeniden başlaması için 22 Mayıs tarihini işaret emişti. Başlama günü daha sonra açıklanacak.

Son dakika: Almanya hükumetinden flaş Bundesliga kararı!

Son dakika... 15 Mayıs'ta yeniden başlaması öngörülen Bundesliga için Almanya şansölyiesi Angela Merkel yeşil ışık yaktı ancak 1 haftalık rötarla 22 Mayıs'ı işaret etti.

Haberin Devamı

Alman basınından DPA'nın haberine göre; 15 Mayıs'ta yeniden başlaması beklenen Bundesliga için şansöliye Angela Merkel ve hükumet, son testlerden sonra 10 kişide Corona virüs çıkması üzerine 15 günlük karantina süresi talep etti ve 22 Mayıs tarihini işaret etti.

Hertha Berlin'li Salomon Kalou'nun da hijyen kurallarını adeta hiçe saydığı anları kameraya çekmesi de ülkede büyük tepki çekmişti. Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada, "Çok sert tedbirler alacağız. Bazı oyuncuların hala bu işin ciddiyetini farkında olmadığını görüyoruz" demişti.

22 Mayıs talebinin bu yaşananlar ve ardından gelen açıklamalardan sorna gelmesi de dikkat çekiyor.

YORUM YAZ