MENÜ

Son dakika... Aksaray TOKİ evleri çekilişi

TOKİ'nin Aksaray'da yapacağı kura çekilişi ile ilgili son dakika gelişmeleri var. 500 civarı kişi konut sahibi olacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ocak ayında; Aksaray, Diyarbakır, Karaman, Kırşehir, Trabzon ve Şanlıurfa'da 2 bin 198 adet konutun sahiplerini kura ile belirlemeye başladı. Kura çekimi sonuçlarını haberimizde yer alan TOKİ linkinden sorgulayıp, sonuçları öğrenebilirsiniz

Son dakika... Aksaray TOKİ evleri çekilişi

Aksaray'daki TOKİ kura çekilişi ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Aksaray TOKİ kura çekilişi sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? Aksaray TOKİ kura çekimi işleminin başlamasıyla birlikte vatandaşların sorgulamaları gerçekleşmeye başladı. Aksaray TOKİ kura sonuçları için geri sayım başladı. Alt ve orta gelir grubuna ilaveten emeklilere özel olarak gerçekleştirilen Aksaray TOKİ kura çekilişi, 11.00 itibariyle açıklanmaya başlanacak. 500 civarı kişiye konut sahibi olma hakkını tanıyacak olan TOKİ, Aksaray kura çekimi sonuçları bilgisini katılım sağlayan vatandaşlarla paylaşacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ocak ayında; Aksaray, Diyarbakır, Karaman, Kırşehir, Trabzon ve Şanlıurfa'da 2 bin 198 adet konutun sahiplerini kura ile belirlemeye başladı. Sonuçları www.toki.gov.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Peki, Aksaray TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilecek? İşte Aksaray Toki kura çekiliş sonuçları hakkında detaylı bilgiler.

TOKİ KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

TOKİ kura sonuçları merakla araştırılmaya başlandı. Sonuçlar, çekilişin ardından TOKİ internet sitesi aracılığıyla duyurulacak.

AÇIKLANAN EMEKLİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer sonuçlar açıklandığında bu sayfa üzerinden erişebilirsiniz.

DAİRE ALMAK İSTEYENLERE MÜJDE!

TOKİ bu ay 2 bin 198 konutu kura ile satıyor! Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ocak ayında; Aksaray, Diyarbakır, Karaman, Kırşehir, Trabzon ve Şanlıurfa'da 2 bin 198 adet konutun sahiplerini kura ile belirleyecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2018'in ilk ayında 6 ilde 8 kura çekimi gerçekleştirecek.

İşte Ocak ayında kura çekimi yapılacak iller ve daire sayısı:
Aksaray: 377 adet konut
Diyarbakır: 428 adet konut
Karaman: 57 adet konut
Kırşehir : 99 adet konut
Trabzon: 41 adet konut
Şanlıurfa: 304 adet konut
1- Aksaray Merkez Emeklilere Özel Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Projesi kapsamında inşa edilen ve kuraya kalan 278 adet emekli vatandaşlarımız için ‘' Konut Belirleme Kurası'', 377 adet konut için “ Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası ”, 03 Ocak 2018 tarihinde Atatürk Spor Salonu'nda saat 11:00'de gerçekleştirilecek. Konutları belirlenen emekliler, 08 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Aksaray Şubesine giderek, yüzde 12 peşinat 180 ay vade veya yüzde 20 peşinat 240 ay vade alternatiflerinden birini seçecek ve peşinatlarını yatırarak sözleşmelerini imzalayacak.
2- Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Alt Gelir Grubu Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Alt Gelir Grubu'na özel 335 adet dairenin kura çekimi yarın yapılacak. Kura Çekimi Atatürk Spor Salonu'nda saat 11:00'de gerçekleşecek.
3- Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Orta Gelir Grubu Aksaray Merkez Zafer Mahallesi Orta Gelir Grubu'na özel 42 adet dairenin kurası yarın çekilecek. Kura çekim işlemi Atatürk Spor Salonu'nda saat 11:00'de gerçekleşecek.
4- Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 2. 3. Bölge Diyarbakır Kayapınar Üçkuyu Mahallesi 2. 3. Bölge'sinde yer alan 428 konutun kura çekimi 11 Ocak 2018'de gerçekleşecek. Projede 2+1 konut 210, 3+1 konut 205, 4+1 konut 13, toplam 428 adet bulunuyor.
5- Karaman Doğukışla Vadisi 1. Etap Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karaman Doğukışla Vadisi Kentsel Dönüşüm 1. etap 416 konut AVM & Restoran kapsamında 57 adet konut kuralı satış yöntemiyle satılıyor. Projede : 5+1 konut 1 adet ,3+1 konut 28 adet ,4+1 konut 28 adet yer alıyor. Karaman Doğukışla Vadisi Kentsel Dönüşüm 1. etap 57 konut kurası 16 Ocak 2018'de gerçekleşecek.
6- Kırşehir Merkez Kayabaşı 1.126 Konut Kentsel Yenileme Projesi TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı 1.126 Konut Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 2 oda 1 salona nitelikli 117 adet ve 3 oda 1 salon nitelikli 874 adet konut yer alıyor. Başvuruları 8 Ocak - 19 Ocak tarihleri arasında kabul edilecek olan TOKİ Kırşehir Merkez Kayabaşı kurası 31 Ocak 2018'de çekilecek.
7- Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap projesinde yer alan 41 adet konut satışa sunuluyor. 3+1 dairelerin satışa sunulduğu Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap'ta kura çekimi 29 Ocak 2018'de yapılacak. Trabzon Merkez Pelitli 2. Etap başvuruları 8 Ocak -18 Ocak tarihleri arasında kabul edilecek.
8- Şanlıurfa Akabe Emeklilere Özel Şanlıurfa Akabe Emeklilere Özel, “Konut Belirleme Kura” Çekilişi 12 Ocak 2018 Cuma günü saat:11:00'da Mehmet Akif İnan Salonunda gerçekleşecek. TOKİ Şanlıurfa Akabe Emeklilere Özel kapsamında 304 adet sahiplerini bulacak.

TOKİ’den konut nasıl alınır?
TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir.

TOKİ’den 5 bin konut müjdesi
Kayabaşı’nda ilk başta dar gelirli sonrasında yüksek gelir grubu için konut üretimi yaptıklarını anımsatan Turan, şunları kaydetti: “Şimdi de orta gelir grubuna konut yaptık. Bölgede bugün sattığımız konutlara 20 katı müracaat var. Demek ki biz pahalıya satmıyoruz. Pahalıya satmış olsak o kadar müracaat olmaz. Kayabaşı’nda eskiden kimse konut almak istemiyordu. İlk yapılan konutlar çok zor satıldı. Ancak şimdi Kayabaşı, İstanbul’un hem 3. Havalimanına hem otoyollarına hem sanayi bölgesine en yakın yerleşim yerlerinden bir tanesi. İçinde çok büyük 2 tane park, şehir hastanesi yapılıyor. Dolayısıyla Başakşehir-Kayaşehir aksı daha da gelişecek.”

İstanbul’da çok ucuz konut olmaz
“Artık İstanbul’da çok ucuz konut olmaz” diyen Turan, İstanbul gibi arazi üretiminin zor olduğu yerlerde alt gelir grubu için sosyal konut üretiminde sorun yaşadıklarını ifade etti. Turan, “Şehir merkezlerinde satılan konut kuradan sonra 150 binden 400 bin liraya çıkıyor” dedi.

TOKİ, Türkiye’nin ‘süper markaları’ arasında
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dünyanın önde gelen marka ölçümleme programı Superbrands’in 2016-2017 Türkiye Araştırması’nda, tüketiciler tarafından belirlenen ‘süper markalar’ arasında yer alan tek kamu idaresi oldu. TOKİ Başkanı Ergün Turan, idarenin şehirlere değer katan binlerce konut ve sosyal donatı inşa ettiğini ve mutlak kalite hedefiyle yeni üretimler gerçekleştirdiğini söyledi. TOKİ’nin 2014’te yenilediği konut üretim çizgisiyle yeni bir markalaşma ve iletişim stratejisi yürüttüğünü vurgulayan Turan, idarenin yatay mimari yaklaşımı, yerellik ve mahalle konsepti üzerine geliştirdiği çözümlerin yanı sıra, ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye dönük avantajlı kampanyalarıyla da tüketici nezdinde öne çıktığını belirtti.

Tüketiciler belirledi
İdarenin Superbrands’in 2016-2017 Türkiye Araştırması’nda, süper marka olarak tanımlandığını aktaran Turan, “Farklı sektörlerden 4 bin 988 marka arasından tüketiciler tarafından belirlenen 181 süper marka içinde, TOKİ tek kamu idaresi olarak yer aldı. Aday markaların konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildiğini ve 300 markanın halk oylamasına kaldığını kaydeden Turan, 181 markanın, Türkiye’nin süper markaları arasına girdiğini bildirdi.

Tüm paydaşlar kaliteyi benimsedi
Turan, son üç yılda planlama, mimari ve özellikle kalite süreçlerinde yaptıkları düzenlemelerin, müteahhitten müşavire, mimardan mühendise, malzeme üreticisinden işçiye, idarenin tüm paydaşlarınca benimsendiğini belirterek, “Yapı sektöründeki tüm paydaşlarımızın, yüksek kaliteli üretim malzemeleri ile idaremizle işbirliğine girmesi, mutlak kalite hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çabaya, toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa etme kararlılığımıza katkı sağlamaları bizleri memnun ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Büyük tecrübe ve birikime sahip
Büyük tecrübeleri bulunduğunu ve bu birikimle gelinen aşamada TOKİ’nin sektörde kalitede referans olarak gösterilecek bir kuruluş haline gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Turan, “Yakın bir gelecekte TOKİ’nin sektör içinde hem malzemede hem işçiliğinde kalitesi ile referans bir kuruluş olacağına inanıyoruz, bu hedefle çalışıyoruz. İdaremizi, bilhassa malzeme ve işçilik alanında hizmet veren firmaların diğer projelerinde referans gösterecekleri bir noktaya taşıyoruz.”Gayretimiz bunun içindir” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ