MENÜ

Soma kazandı: 0-0

La Liga şampiyonu Atletico, Soma'daki faciada ölen 301 madencimizin ailesine yardım için İzmir'e geldi. Cim Bom ile oynanan maçı 50 bin taraftar izledi, geceden akıllarda pozisyonlar değil, çok anlamlı anılar kaldı.

Soma kazandı: 0-0

Gol yok ümit var

Galatasaray ile Atletico Madrid arasında Soma yararına oynanan maç golsüz tamamlansa da, Sarı-Kırmızılı ekibin futbolu gelecek adına ümit verdi. Cim Bom, as oyuncuları kenara gelene kadar neredeyse rakibine pozisyon vermedi.

Galatasaray ve Atletico Madrid, Soma faciasının yaralarını az da olsa sarabilmek adına İzmir’de dostluk maçına çıktı. Her ne kadar bir hazırlık mücadelesi olsa da iki takım da ideal kadroları ile sahaya çıktı. Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan da yaklaşık 8 buçuk sene sonra Sarı-Kırmızılı takıma rakip oldu. Bu karşılaşma Avusturya ve Macaristan’da gerçekleştirdiği kamp boyunca zayıf rakiplerle karşılaşan Cim Bom için Süper Kupa öncesi en ciddi sınav oldu.

Aslan iyi başladı


33 derece ve yüksek nem oranında oynanan karşılaşmaya Galatasaray iyi başladı, savunmadan kısa paslarla oyunu kanatlara taşımaya çalıştı. Atletico Madrid ise orta alanı çabuk geçip savunmanın arasına attığı paslarla tehlike aradı. 18. dakikada Telles sol taraftan ortaladı, rakibe çarpan top kaleye giderken Moya son anda topu kornere çeldi. İlk 45 dakika boyunca iki ekip de oyun disiplininden kopmazken topa daha fazla hakim olan Galatasaray oyunun hakimiydi. İlk yarı boyunca iki takım da gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Bu havada bu kadar

Mücadelenin ikinci yarısı daha tempolu başladı. Hem Galatasaray hem de Atletico daha fazla golü düşünürken 60. dakikaya kadar bu tempo sürdü. Galatasaray’da Bruma oyunda kaldığı sürece oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle 70. dakikadan sonra sıkça yapılan oyuncu değişiklikleri kaliteyi düşürdü. Fizik gücü olarak iyi sinyaller veren Aslan’da göze çarpan eksiklik ise topun son bölgeye taşınamamasıydı. Sarı-Kırmızılılar’da Sneijder takıma katıldığında bu sorun da çözülecektir. Sıcak bir havada ve sıcak bir ortamda oynanan maçta iki ekip de eşitliği bozamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

Metin Karabaş

45 bin kişi 1 milyon TL


Dev mücadeleyi 45 bin kişilik bir taraftar topluluğu izledi. İzmir ve çevre illerden gelen futbolseverlerin katılımıyla oynanan karşılaşmadan elde edilen hasılatın 1 milyon TL'lik kısmı Soma faciasında yakınlarını kaybedenlere bağışlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ