MENÜ

Şölen başlıyor

Bilyoner.com Kadınlar Süper Ligi’nde 37. sezonun açılışı bugün yapılacak. Son 10 yıla damga vuran Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk çekişmesi bu sezona da yansıyacak. Ligi domine eden bu iki kulübün dengesini ise Hatay, AgüSpor, Yakın Doğu, Mersin BŞB. gibi takımlar kırmaya çalışırken Beşiktaş, Adana Aski ve Canik ise heyecan katacak diğer ekipler olacak.

Şölen başlıyor

Kadın basketbolunda uzun yıllar Galatasaray üstünlüğü yaşanmış ancak işin içine Fenerbahçe’nin girmesiyle son 10 yılda iki büyük kulüp arasında büyük çekişme yaşanmıştı. 2005-2006 sezonundan bu yana şampiyonlukları aralarında paylaşan Fenerbahçe (9) ile Galatasaray’ın (2) dengesini bozacak güçlü rakipler bu sezon sahada olacağa benziyor. Özellikle de kadrosunda kayıplar yaşayan Galatasaray, takımın başına tecrübeli Sırp antrenör Maljkovic’i getirse de zorlanacaktır. Mevcut oyuncularını koruyan Fenerbahçe ise henüz hazır olmadığını gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda lig finalinde yendiği Hatay’a bu kez kaybetti.

Liderlik adayı çok...

Son 10 yılda ligi domine eden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin üstünlüğünü bozacak takımların başında Hatay gelecek. Aynı zamanda ligin en çok şampiyonluk yaşayan coachu Zafer Kalaycıoğlu yönetimindeki Yakın Doğu Üniversitesi kurduğu kadrosuyla iddialı ekipler arasında... Kadrosunu koruyan AgüSpor ile Mersin BŞB de liderlik için mücadele edecek diğer takımlar arasında bulunuyor.

Mehmet Can Öztürk anısına

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi bu yıl buruk başlayacak. Sezon öncesi oynanan hazırlık maçında kalp rahatsızlığı geçiren ardından vefat eden Canik Belediyespor Coachu Mehmet Can Öztürk’ün kaybı, bütün camiayı yasa boğdu. Lig de, adeta bir ‘yas’ haliyle başlayacak. Daha önce Beşiktaş, Edirnespor ve Orduspor’da çalışan, son olarak da Canik Belediyesi’nin başına geçen Öztürk, tüm basketbol camiası tarafından çok sevilen bir isimdi. Bu arada yeni sezonun, ‘Mehmet Can Öztürk Sezonu’ olması için bir kampanya başlatıldı. Samsun Canik Belediyespor da, federasyona bu konuda resmi bir yazı gönderdi. Bu konunun futbolda da örnekleri bulunuyor. Geçmiş yıllarda, sezonlara Süleyman Seba, Turgay Şeren ve Hasan Doğan isimleri verilmişti.

MBK kalıcı olmak istiyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından MBK Doğuş Hastanesi Başantrenörü Ender Ünlü, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “MBK olarak ligdeki ilk sezonumuzda kalıcı olmak istiyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve ciddi rakiplerle maçlar yaparak sezona hazırlandık. Eksiklerimiz elbette var ancak çok iyi çalışan kaliteli bir oyuncu grubumuz var. Tüm yabancılarımızın katılımıyla takım kimyasını tamamen oluşturup başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi. Ünlü ayrıca Galatasaray ile deplasmanda oynayacakları maça kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını ve bu maçta ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

Canik’ten buruk açılış

Canik Belediyespor, coach Mehmet Can Öztürk’ün vefatının ardından ilk antrenmanına buruk çıktı. Hafta sonu sahalarında oynayacakları Bellona Abdullah Gül Üniversitesi maçının hazırlıklarına Hasan Doğan Spor Salonu’nda başlayan oyuncuların üzüntülü olduğu görüldü. Yeni coach Uğur Özden, Öztürk’ün anısını yaşatacaklarını belirterek, “Bu takımı onunla beraber kurduk. Onun anısını yaşatacağız. Geçen sezon da birlikteydik. Çok üzgünüz hayat devam ediyor. Sorumluluğumuz var bu şehre karşı. Avrupa kupasında ülkemizi temsil ediyoruz. Bunun bilinci içinde acımızı bastırıp, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” diye konuştu.

ASKİ kazanarak başlamak istiyor

İlk hafta deplasmanda İstanbul Üniversitesi ile karşılaşacak Adana ASKİ, galibiyeti hedefliyor. Kulübün genel menajeri Fatih Yücel, lig öncesi 3 hazırlık turnuvasına katıldıklarını belirterek, “Turnuvalarda tek olumsuzluk, ABD asıllı forvet Alysha Clark’ın sakatlık yaşaması oldu. O da idmanlara başlıyor. İnşallah İstanbul deplasmanındaki maça yetişecek ve tam kadro hazır olacağız. İstanbul Üniversitesi kaliteli bir ekip kurdu ama Adana’ya galibiyetle dönmeyi hedefliyoruz. Hazırlık maçlarına göre ligin en formda takımlarından biriler ancak hiçbir maça yenilmek için çıkılmaz. Bizim hedefimiz de galibiyet” diye görüş bildirdi.



Kartal’da hedef Play-Off

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, uzun vadeli planlar yaptıklarını ve zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Akkaya, “2-3 yıllık program yaptık. Sezon sonunda hedeflerimiz var. Sezonu mümkün olduğunca yukarıda bitirmek istiyoruz. Biraz zamana ihtiyacımız var. Yeni bir takımız. Sistemi oturtmak çok kolay bir süreç değil. Şuna inanıyorum ki, ocak ayına kadar takımımızı oturtacağız ve play-off’a kalacağız. İlk dört hafta bizim için gerçekten çok zor. Geçen senenin ilk dördünde olan üç takımla deplasmanda oynayacağız. Bu seneki amacımız en azından iki genç oyuncuyu takıma katmak. Çalışmalarımız çok iyi geçiyor. Taraftarlarımız sabırla desteklesinler. Sonunda güzel günler olacak” dedi.

Fenerbahçe unvanı koruma peşinde

Hedeflerinin uzun vadeli olmadığını ifade eden Fenerbahçe antrenörü George Dikeoulakos, “Uzak hedefler koyan birisi değilim. Kupalar ya da başarılar üzerinden değil de hep bir sonraki antrenmanı düşünüyorum. Bu yılki hedefimiz bir sonraki antrenmanı ve maçı en iyi şekilde, en sert şekilde oynamak. Bu şekilde zaten gelişim sağlıyorsunuz. Kadronun ve yapabileceklerimizin, her şeyin farkındayız. İkincilikten asla memnun olan bir grup değiliz ama hedef bir sonraki antrenman. Türkiye Ligi Avrupa’nın en sert ligi. Her sene daha da zorlaşıyor. Son şampiyonuz ve tabii ki unvanımızı korumak istiyoruz” şeklinde konuştu.



İstanbul istikrarı sürdürecek

İstanbul Üniversitesi antrenörü Fırat Okul, geçen sezonla aynı bütçeye sahip olduklarını ve aynı çizgide yollarına devam edeceklerini söyledi. Okul, “Hedeflerimizi olabildiğince yüksek tutup üst düzey motivasyonla geçen seneden daha iyi sonuçlar almak için çabalayacağız. ‘Bu kadar para harcadım, aynı miktarda verim alacağım’ diye bir kaide yok. Takımda birlik beraberlik olmadığı zaman hiçbir yere varılmaz. Biz yıllardır altyapıdan oyuncu yetiştirerek mütevazı bütçelerle takım kurarak istikrarlı olmaya çalıştık. Bence ancak bu mantıkla ilerleyince zemin sağlam olabilir” diye konuştu.

Botaş altyapısına güveniyor

Adana BOTAŞ’ın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, “Adana BOTAŞ kurulduğu yıllardan beri oyuncu yetiştirmeyi amaçlamıştır. Oyuncu yetiştirirken de yarıştırmak üzerine bir plan belirlemiştir. Bu proje de bizi şimdiye kadar başarıya ulaştırdı. Türkiye’de uzun yıllardır hiçbir takım sporunda görülmemiş şekilde, 2000’li yıllarda, sadece kendi altyapısında yetiştirdiği oyuncularla Türkiye liginde şampiyonluk ve Avrupa’da da final oynama başarısı gösterdik. Bu bizim yaptığımız işlerin doğru olduğunun göstergesi. Altyapımızı ön planda tutarak, bir yerlere gelmek öncelikli hedefimiz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’dan taraftara çağrı

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ilk hafta maçında, MKB Doğuş’u ağırlayacak. Bu sezon takımın başına geçen Sırp coach Marina Maljkoviç, taraftara çağrıda bulunarak, “Açılış maçını evimizde oynamak çok güzel. Daha önce bu salonda milli takımımla maç yapmıştım ama ilk kez bir kulüp takımıyla Abdi İpekçi’de olacağım. Umarım genç oyuncularla çıktığımız bu yolculukta taraftarlar bizi destekleyecektir. Burada çok sayıda taraftarın desteğini istiyorum. Lige galibiyete başlamak istiyoruz. Hazırlık dönemimiz çok iyi geçti” diye konuştu.

Hatay’ın hedefleri çok büyük

Fenerbahçe’yi 60-55 yenip, sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başlayan Hatay Büyükşehir Belediye, lige de iddialı giriyor. Tarihinde ilk kez bu kupayı kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ekin Baş, başarıyı, doğru planlama, çalışma ve emekle elde ettiklerini söyledi. Baş, “Biz hedefleri büyük koyduk, çok emek sarf ettik. Bunun neticesinde geçtiğimiz sezon Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi finalisti olduk. Bu sezonun başında da ’Türkiye’nin en büyük kupası’ diye adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe gibi büyük bir camianın önünde galip gelerek aldık. Tarihimizde ilk kez bu kupayı kazandık. Bunların hiç biri tesadüf değildi, doğru çalışma, doğru planlama ve emekle oldu” diye konuştu. Baş, başarılarında katkıları olduğunu belirttiği, başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve kulüp başkanı Serdar Güven olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve taraftarlara da teşekkür ettiğini belirterek, “Şimdi de lig şampiyonu olabilmek için elimizden geleni yapacağız” ifadesini kullandı.

Mersin iddialı geliyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, bu sezon mücadele edeceği tüm kulvarlarda başarılı sonuçlar almayı hedefliyor. Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Özlem Şencan, “Ligde hedefimiz geçen sezonki gibi üst sıralar. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Geçen sezon iyi maçlar oynadık. Bu sene de iyiyiz. Angel McCoughtry’nin gitmesi dezavantaj olabilir ama onun yerine aldığımız oyuncular da kaliteli. Verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Basketbolseverler bu sezon daha güzel bir takım seyredecek. Bu sezon iki ligde mücadele edeceğiz. Ayrıca Türkiye Kupası var. Zor bir maraton olacak ama ona göre kadromuzu geniş tuttuk. Tüm kulvarlarda mücadele edecek gücümüz var” dedi.

Osmaniye, taraftara güveniyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Tosyalı Toyo Osmaniye’nin kulüp başkanı Murat Teke, sezona iyi başlangıç yapıp taraftar desteğiyle ligde başarılı olmak istediklerini belirtti. Teke, “Yeni sezonda önce ligde kalıcı olmayı, ardından play-off’lara kalabilmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Osmaniye’de takımımıza büyük bir taraftar desteğinin olduğunu biliyoruz. Sezona ne kadar iyi başlarsak o kadar iyi sonuçlar elde ederiz. Sezon öncesi çok hazırlık maçı oynadık. Bunlar takıma katkı sağladı. Taraftarın gücünü de arkamıza alarak ligde başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yakındoğu BGD’de hedef zafer

Yakın Doğu Üniversitesi BGD, coachu Zafer Kalaycıoğlu, üç büyükler karşısında alacakları galibiyetlerin önemli olduğunu belirterek, “Biz hem bu nedenle hem de ligin ilk maçı olması nedeniyle üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Hazırlıklarımız bu doğrultuda devam ediyor. Fenerbahçe’yi iyi tanıyoruz. Kadroyu çok değiştirmediler. Geçen yılki oyun planları devam ediyor. Onları nasıl durdurabileceğimiz konusunda antrenmanlarda çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz savunma. Fenerbahçe’nin iyi bir kadrosu ve geçen yılın şampiyonu olduğunu unutmamak lazım. Galibiyet için sahaya çıkacağız. İnşallah kazanır ve Eurocup’ta oynayacağımız Olympiakos deplasmanına moralli gideriz” dedi.

Girne tam kadro sahada

Ligin ilk haftasında oynayacakları Osmaniye Tosyalı Toyo Spor karşılaşmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü İlker Gözeneli, Kadınlar Süper Ligi’ne yeni yükselen Osmaniye Tosyalı Toyo Spor ile kendi evlerinde sezonun ilk maçını oynayacak olmalarının avantaj olduğunu söyledi. Antrenör Gözeneli, “Bu avantajı değerlendirip ilk maçımızı kazanmak istiyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Genç bir takım olduğumuz için lig öncesi 16 tane hazırlık maçı yaptık. Bunların her biri takım olabilmek adına çok değerli ve önemliydi. Takım olarak her maçı kendimizi geliştirmek için yaptık. Çok şükür herhangi bir sakatlığımız yok, tam kadro olarak sahada olacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum ” dedi.

Hatice Yücel



Haberin Devamı
YORUM YAZ