MENÜ

Slaven Bilic, Galatasaray'ı çözdü

Slaven Bilic, pazar günkü dev derbi öncesinde Galatasaray'ın maç kasetlerini defalarca izleyerek 3 puan için taktiği belirledi. Başarılı çalıştırıcı, ligde bu sezon 15 mücadelenin 11'inde kalesinde gol gören rakibini, Senegalli yıldız Demba Ba'yla yıkmayı planlıyor. Hırvat hoca, Gökhan başta olmak üzere oyuncularından hafta sonunda Ba'ya, hücumda daha fazla yardım etmelerini istedi.

Slaven Bilic, Galatasaray'ı çözdü

Beşiktaş’ın başarılı teknik adamı Slaven Bilic, mesai üstüne mesai yaparak Süper Lig’de ilk yarının zirvesini belirleyecek Galatasaray derbisi öncesinde takıma 3 puanı getirecek taktiği belirledi. Zorlu karşılaşma öncesinde Sarı-Kırmızılılar’ın maç kasetlerini izleyen ve yardımcılarıyla beraber sürekli analizlerde bulunan Hırvat hoca, Süper Lig’de çıktığı 15 karşılaşmanın 11’inde kalesinde gol gören rakibinin bu durumu üzerine yoğunlaştı. Pazar günkü oyunu, Senegalli golcü Demba Ba’nın üzerine kurmayı planlayan Bilic, ayak parmağındaki sakatlığını tamamen geride bırakan başarılı futbolcudan çok şeyler bekliyor.

‘Gol bulamazsak stres artar’

Zorlu mücadele öncesinde yapılan hazırlık çalışmalarında sık sık oyuncularıyla görüş alışverişinde de bulunan Hırvat teknik adam, Siyah-Beyazlılar’ın yıldızlarından pazar günü Demba Ba’ya daha fazla yardımcı olmalarını istedi. Dün öğleden sonra yapılan antrenmanda bu düşüncesini oyuncularıyla paylaşan Bilic, “Pazar günü sezonun ilk yarısındaki en kritik maçımızı oynayacağız. Rakibimizin karşısında mutlaka gol ve goller bulmamız gerekiyor. Geçen hafta Torku Konya’yla oynadığımız karşılaşmada Ba, bu konuda çok yalnız kaldı ve kendisine az pas gitti. Galatasaray karşısında ona olabildiğince olumlu pas vermeniz gerekiyor. Eğer gol bulamazsak her geçen dakika stres artar” dedi.

‘Kontrol hep bizde olsun’

Galatasaray karşısından başarıyla ayrılabilmek için oyunun kontrolünü ilk andan itibaren ellerinde tutmaları gerektiğini kaydeden 46 yaşındaki çalıştırıcı, bu konuda özellikle orta alandaki isimlere görev verdi. Başarılı teknik adam, “Olimpiyat Stadı’nda kendi taraftarımız önünde oyuna baskılı başlayacağız. Bu durumu oyunun sonuna kadar sürdürmeliyiz. Karşılaşmanın tamamında hakimiyet sadece bizde olmalı” ifadelerini kullandı.

Gökhan’a özel ilgi

Kara Kartal’da bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Gökhan Töre’yle derbi öncesinde özel olarak ilgilenen Slaven Bilic, oyuncusundan son haftalardaki oyununu pazar günü de tekrar etmesini istedi. Takımın ligdeki son 2 maçında Akhisar ve Konya’yı boş geçmeyerek iki gol kaydeden genç futbolcudan hücum hattına yaptığı katkıyı sürdürmesini talep eden Bilic, Galatasaray karşısında oyuncusundan rakip kaleyi zorlamasını beklediğini belirtti.

‘Gerginliklere son verin’

Son maçlarda takımda sık sık yaşanan gerginliklere de değinen Hırvat hoca, son olarak Torku Konya maçında Veli Kavlak ve Gökhan Töre’nin yaşadığı tartışmanın bir benzerinin bir daha tekrarlanmamasını istedi. Bilic, oyuncularına, “Takım olarak çok iyi bir hava yakaladık ve bu durumu da aldığımız sonuçlara başarılı bir şekilde yansıtıyoruz. Maç içinde elbette sinirleriniz gerilebilir ancak bu durum bir daha tartışmaya dönüşmesin. Bu tip olaylar bizim için kötü bir görüntü oluşturuyor. Hem aranızda hem de rakip takım oyuncuları ve hakemlerle gereksiz dialoglara girmeyin” uyarısında bulundu.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ