MENÜ

Sky'ın isim değişikliği erken tarihe çekildi

1 Mayıs'tan itibaren "Ineos" adını alması beklenen Sky bisiklet takımının, bu değişikliği 30 Nisan'a çektiği ve Romandie Turu'nda yeni isimleriyle yer alacağı öğrenildi.

Sky'ın isim değişikliği erken tarihe çekildi

A. Batuhan Özdemir / fanatik

Haberin Devamı

İngiltere'nin ünlü bisiklet takımı Sky, geçtiğimiz aylarda milyarder iş insanı Jim Ratcliffe'ın sahibi olduğu Ineos şirketi tarafından satın alınmıştı. 1 Mayıs'tan itibaren adını "Ineos" olarak değiştirmesi beklenen takımın, değişikliği 30 Nisan'a çekmek zorunda olduğu, buna karşın yeni formalarını ise 2 Mayıs'taki Yorkshire Turu'nda giyeceği öğrenildi.

Planları, Romandie Turu bozdu

Takımın planlarındaki değişikliğin sebebi, 30 Nisan'daki Romandie Turu ile 2 Mayıs'taki Yorkshire turunun çakışıyor olması. UCI kuralları gereği, bir takım iki farklı yarışta, iki farklı adla yarışamıyor veya devam eden bir yarış sırasında adını değiştiremiyor. Dolayısıyla takımın, 30 Nisan'daki Romandie Turu'na da Ineos adıyla katılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeni forma Yorkshire Turu'nda

İngiliz ekibinin ilk kez İsviçre'deki yarışa Ineos adıyla çıkacak olması, yeni mayoları da giyip giymeyeceği sorusunu beraberinde getirmişti. Sorunun yanıtı; hem evet, hem de hayır. Takımın, Romandie Turu'na üzerinde Ineos yazan ve yalnızca bu yarışta kullanılacak düz siyah bir mayoyla çıkacağı, resmi formaları ise Yorkshire turunda tanıtacağı ifade edildi.

YORUM YAZ