MENÜ

Skandal kararlar

Serdar Tatlı derbide çok tartışılan hakem kararlarını yorumladı: "Hüseyin Göcek maçın ilk dakikasından, son düdüğe kadar inanılmaz yanlış kararlar verdi. Yardımcı Serkan Gencerler de ona uyunca, hakem adına utanç verici bir gece yaşandı"

Skandal kararlar

Maça baktığımızda hafta içerisindeki demeçlerden etkilenmiş bir hakem üçlüsü izledik. Zaten etkilenmemeleri de zordu. Oyunu disipline etmekte zorlanan, yardımcılarıyla beraber taviz veren bir yönetim sergiledi. Hüseyin Göçek adına gerçekten talihsiz bir geceydi. Oyunun kontrolünü o kadar kaçırdı ki, bir metre mesafede Emre Belezoğlu’na dirsekle vuran Ernst’in pozisyonunu devam ettirip, 40 metredeki yardımcısının uyarısıyla kırmızı kart gösterdi. Bu da oyundan ne kadar koptuğunu ortaya koydu. Tartışılacak o kadar çok pozisyon var ki...

Asıl yanlış, Göcek’i atayanda!
Bu talihsiz gecenin yaşanmasının en büyük nedenlerinden biri de bu kadar tartışılan ortamda hakemi bu maça atayan yöneticilerdir. 9’da Emre Belezoğlu, Beşiktaş ceza alanı içerisinde İbrahim Kaş’ın elini omuzunda hissettiği anda yere düştü. Devam kararı doğruydu. 18’de ise Hüseyin Göçek, Selçuk’a çok gereksiz bir sarı kart gösterdi. Sadece Bobo’nun ayağındaki topa müdahale vardı. 31’de Bobo, topa kayarak müdahale etmek isterken, Mehmet Topuz da ayak tabanını göstererek hamle yapıp Bobo’ya temas etti. Hakem ise net faul olması gereken pozisyonu devam ettirdi. 33’te Mehmet Topuz’un kullandığı serbest vuruşta Bobo’nun 4-5 metre barajı bozarak öne çıkıp topa temas etmesi sonrasında oyunu devam ettirmesi de ciddi hatalarından bir tanesiydi. Sarı kart ve atışın tekrarı gerekirdi. 37’de Bilica, yerdeki İbrahim Toraman’a eliyle dokunması sonrasında, Toroman ‘karışma’ der gibi Bilica’nın kolunu ittirdi. Bunun üzerine Bilica, İbrahim Toraman’ı saçlarından tutarak çekti. Net kırmızı kart olması gerekirdi.

Bilica atılmalıydı
58’de Bobo, Fenerbahçe ceza alanında topu kurtarmak isterken Lugano, kayarak eliyle oynadı. Net penaltı olması gereken pozisyonda oyun devam etti. 64’te ise Bilica’nın Uğur İnceman’a dikkatsiz kontrolsüz hareketi net penaltıydı. Sarı kart gören Bilica daha sonrasında penaltı noktasını tahrip etti. Bunun karşılığında da kart görmesi gerekirdi. Maçın son dakikasına yardımcı Serkan Gencerler damga vurdu. Ne olduğunu kimsenin, hatta orta hakeminin bile anlamadığı pozisyonda Gencerler, Vederson’un küfür ettiğini, İbrahim Toroman’ın da ayakla rakibine bastığını söyleyerek kırmızı kart görmelerini sağladı.

Serdar Tatlı

Haberin Devamı

YORUM YAZ