MENÜ

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Spor Toto Süper Lig'e tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan Fenerbahçe 9. hafta maçta maçında Sivasspor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi ve Fenerbahçe'nin galibiyet hasreti bu maçla birlikte 4 maça çıktı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Spor Toto Süper Lig'e tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan Fenerbahçe 9. hafta maçta maçında Sivasspor ile deplasmanda karşılaşıyor. Süper Lig'de çıktığı son 3 maçında galibiyet çıkartamayan Fenerbahçe kötü gidişini bu maçta da sürdürdü. Fenerbahçe maçın 2. yarısında bol pozisyona girse de aradığı golü bulamayınca bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Alınan bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9'a, Sivasspor da 10'a çıkarttı.

Maçtan dakikalar

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 6. dakikada Fenerbahçe'den geldi. İsmail Köybaşı sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Frey son anda ayağını koydu. Ancak top kalenin üstünden auta gitti.

Oyunun 10 dakikalık bölümünde Fenerbahçe'de maça sol önde başlayan İsmail Köybaşı oldukça istekli bir görüntü çizdi.

14'te sağ kanattan gelişen Sarı Lacivertliler'in atağında kale alanına doğru ortalanan topa Frey yükseldi ancak top kalecide kaldı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Mücadelenin 17. dakikasında Robinho'nun orta yuvarlak önünden kullandığı serbest vuruşta David Braz penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

Maçın ilk sarı kartı 19. dakikada Sivasspor'dan Robinho'ya çıktı. Brezilyalı yıldız Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faul sonrası maçın hakeminden kart gören isim oldu.

Haberin Devamı

Muhammet Demir şansını denedi

22'de Sivasspor'un yaklaşık 30 metreden kazandığı serbest vuruşta Muhammet Demir doğrudan kaleyi denedi, top az farkla üstten auta gitti.

26. dakikada ev sahibi Sivasspor etkili geldi. Sol kanattan Robinho'nun ortasına penaltı noktası üzerinden Hakan Arslan kafayı vurdu, top üstten auta gitti.

Kaleci ile karşı karşıya ama

Maçta dakikalar 31'i gösterdiğinde Sivasspor bir kez daha tehlikeli bir şekilde geldi. Emre'nin ara pasıyla Muhammet Demir bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak onun için ofsayt bayrağı kalktı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

37'de Sivasspor atağında topu kapan Fenerbahçe, Soldado'yla ani atağa çıktı. İspanyol oyuncunun sağ kanattan ortasında Frey'i geçen top kalecide kaldı.

38. dakikada sol kanatta Uğur'la nefis duvar pasları yapan Robinho ceza alanına sokulur sokulmaz çaprazdan vuruşunu yaptı, top Neustadter'den kornere çıktı. Brezilyalı yıldız penaltı bekledi. Ancak hakem Halis Özkahya VAR'ın da incelemesi ile devam kararı verdi.

Maçın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve hakem Halis Özkahya devreyi bitiren düdüğünü çaldı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Her iki takım da 2. yarıya maça başladıkları 11'le başladı.

47'de rakip ceza alanı içinde topu alan Frey hemen arkasında boş durumdaki Soldado'yu görmek istedi ancak Soldado'yu geçen topu kaleci Tolgahan aldı.

Haberin Devamı

Soldado karşı karşıya atamadı

Mücadelenin 52. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Eljif Elmas'ın derinlemesine pasında Soldado bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve boş durumda vuruşunu yaptı, Tolgahan'a çarpan topu savunma uzaklaştırdı.

53'te bu kez de Sivasspor tehlikeli geldi. Uğur Çiftçi'nin sol kanattan etkili ortasında kaleye doğru yönelen topu Skrtel son anda uzaklaştırdı.

Maç bu dakikalarda tempo kazandı. Top bir o kalede bir bu kalede! 56. dakikada Rybalka sağ kanatta şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı ve ortasını yaptı, top kaleci Harun'da kaldı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Harun kalesini terk etti!

Maçın 58. dakikasında inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Sivasspor savunmasından gönderilen uzun topa Robinho hareketlenirken yarı alanının ortalarına kadar çıkan Harun tehlikeyi uzaklaştırdı. Devamında tekrar topu alan Robinho aşırtma bir vuruş yapmak istedi, kalesine dönmekte olan Harun bu topu da kontrol etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den 2 oyuncu değişikliği birden

60. dakikada Sivasspor hızlı atağını faulle kesen İsmail Köybaşı sarı kartı gören isim oldu. Fenerbahçe oyunun durması ile oyuncu değişikliklerini gerçekleştirdi. Andre Ayew yerine Mehmet Ekici, Şener yerine de Isla oyuna girdi.

Eljif uzaktan denedi

63'te Eljif Elmas uzaklardan çok sert bir şut çekti, sol köşeden ağlara doğru giden topu Tolgahan nefis çeldi.

68. dakikada Sivasspor ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Rybalka yerine oyuna giren isim Gabriel Torje oldu.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Üst üste Sivas atakları

Mücadelede dakikalar 70'i gösterdiğinde şık çalımlarla ceza alanına sokulan Robinho vuruş açısı bulamadı, devamında savunma topu uzaklaştırdı. Dönen top yine Sivasspor'da kaldı. Oyuna yeni giren Gabriel Torje uzaklardan sert vurdu, kaleci Harun yattı ve topu kontrol etti.

Fenerbahçe gole çok yaklaştı

71. dakikada bu kez de Fenerbahçe gole çok ama çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Frey kafayı vurdu, kaleciden dönen topu çizgi önünde bomboş durumdaki Soldado tamamlamak istedi ancak yakın mesafeden vuruşunda top auta çıktı.

Haberin Devamı

Mehmet Ekici direğe takıldı

Maçta dakikalar 73'ü gösteriğinde Fenerbahçe'nin kaleyi cepheden gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Mehmet Ekici nefis vurdu, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

Fenerbahçe için şanssız bir an

Maçın 76. dakikasında Mehmet Ekici için şanssız bir an yaşadı. 61. dakikada oyuna giren yıldız futbolcu sakatlık nedeniyle oyun kenarına geldi. Ekici yedek kulübesinde göz yaşlarını tutamadı. 78'de Mehmet'in yerine oyuna giren isim Alper Potuk oldu.

77. dakikada da Sivasspor bir oyuncu değişikliğ yaptı. Muhammet Demir yerine oyuna giren Cyriac oldu.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Art arda ataklar

87. dakikada sağ kanattan bindiren Isla'nın ortasına altı pasın hemen önünde Soldado yükseldi, kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

88'de ceza alanının hemen dışında topu alan Eljif'in yerden sert vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve hakem Halis Özkahya bitiş düdüğünü çaldı. Maç başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

İşte 11'ler

Sivasspor: Tolgahan, Uğur, Braz, Bjarsmyr, Ziya, Medjani, Hakan, Rybalka, Emre Kılınç, Robinho, Muhammet Demir

Fenerbahçe: Harun, Şener, Skrtel, Neustatder, Hasan Ali, Eljif, Jailson, İsmail, Ayew, Frey, Soldado

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasındaki Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında, Medipol Başakşehir maçına göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadı’ndaki maçta Cocu, ligin 8. haftasında 0-0 sona eren Medipol Başakşehir müsabakasında ilk 11’de forma şansı bulan Islam Slimani, Diego Reyes ve Mauricio Isla’nın yerine, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı ve Roberto Soldado’ya forma verdi.

Takımını son lig maçında olduğu gibi 4-4-2 dizilişiyle sahaya süren Cocu, kalede Harun Tekin’e şans verirken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustaedter ve Hasan Ali Kaldırım’dan oluşturdu. Orta sahanın göbeğinde Jailson ve Eljif Elmas, sağ açıkta Andre Ayew, sol açıkta ise İsmail Köybaşı görev aldı. Fenerbahçe’de ileri uçta ise Michael Frey ile Roberto Soldado çift santrfor olarak görev yaptı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

İsmail Köybaşı, sol açıkta görev aldı

Hollandalı çalıştırıcı, Demir Grup Sivasspor karşısında sol açık pozisyonunda İsmail Köybaşı’nı görevlendirdi.

Bu mevkide son haftalarda Eljif Elmas’ı oynatan tecrübeli teknik adam, Diego Reyes’in yerine Makedon futbolcuyu orta sahanın ortasında görevlendirince, bu oyuncudan boşalan pozisyonda İsmail Köybaşı’nı tercih etti.

Phillip Cocu, normalde bu pozisyonda forma giyen Mathieu Valbuena ve Barış Alıcı’yı ise tercih etmedi.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Soldado tekrar kadroda

Fenerbahçe’nin İspanyol santrforu Roberto Soldado, uzun bir aradan sonra ilk 11’e döndü.

UEFA listesine yazılmadığı için UEFA Avrupa Ligi’ndeki iki karşılaşmada görev yapamayan ve ligde de 3 maç aradan sonra Medipol Başakşehir mücadelesinde kadroya dahil edilen İspanyol santrfor, bu kez ilk 11’de şans buldu.

Soldado, son olarak ligin birinci haftasında 11 Ağustos’ta oynanan Bursaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkmıştı.

Fenerbahçe’de dört eksik

Fenerbahçe’de dört futbolcu, Sivasspor maçında kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Mehmet Topal ve Islam Slimani ile hazır olmayan Tolga Ciğerci ve Yassine Benzia’ya kadroda yer verilmedi.

Öte yandan, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a, kulübün konakladığı otelde yavru Kangal köpeği hediye edildi.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Sivasspor’da dört eksik

Demir Grup Sivasspor’da teknik direktör Tamer Tuna, ligin 8. haftasındaki Evkur Yeni Malatyaspor maçının kadrosuna göre iki değişikliğe gitti.

Tuna, kırmızı kart cezalısı Douglas’ın yerine Uğur Çiftçi’ye, kaleci Ali Şaşal Vural’ın yerine de Tolgahan Acar’a ilk 11’de şans verdi.

Kırmızı-beyazlılarda, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Brezilyalı sağ bek Douglas’ın yanı sıra golcü Arouna Kone ile orta saha oyuncuları Mert Hakan Yandaş ve Delvin N’Dinga, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Mecnun Otyakmaz Caddesi açıldı

Karşılaşma öncesi Yeni 4 Eylül Stadı önünde yer alan ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın isminin verildiği caddenin açılışı gerçekleştirildi.

Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen caddenin açılışında konuşan Otyakmaz, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu caddede inşallah şampiyonlukları kutlarız." dedi.

Açılışa, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivassporlu yöneticiler ve bir grup taraftar katıldı.

Sivasspor-Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Fenerbahçeli taraftarlar maça ilgi gösterdi

Karşılaşmaya ilgi gösteren Fenerbahçe taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Yeni 4 Eylül Stadı’nın her iki kale arkası tribünündeki boşluklar ise dikkati çekti.

Fenerbahçeli futbolcular, sahaya "Sivaslı Öğrencilere Burs, Geleceğe Katkı www.sivashizmetvakfi.org.tr" pankartıyla çıkarak Sivas’ta 2 yıldır devam eden burs kampanyasına destek oldu. Sivassporlu futbolcular da sahaya "Meme kanseri riskinin farkındayız, erken teşhisle tüm kanserlerle mücadeleye hazırız" pankartıyla çıktı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, mücadeleyi protokol tribününden birlikte takip etti.

YORUM YAZ