MENÜ

Sinan Kılıç'tan açıklama

Motor Sporları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Dr. Sinan Kılıç, sitemizde Güven İnan imzasıyla yayınlanan bir yazıya açıklama yaptı.

Sinan Kılıç'tan açıklama

Kılıç'ın açıklaması aynen şöyle:

Haberin Devamı

"Bu ısmarlama kalemlerin, her ne karşılığında bu işi yaptığı bilinmeyen muğlak yazarın arkasındaki kişiler tarafımca malumdur. Hayatları boyunca her hangi bir başarı sağlayamamış kendi ve ailelerinin sayısız şirketlerini batırmış ve de otomobil sporları federasyonunda da burnunun üzerine düşmüş kişilerin gerçek dışı, asılsız, yanlış ve kasıtlı ifadeleri ile özel hayatımın zedelenmesinin ve kişiliğimin aşağılanmasının kabul edilemeyeceği açıktır.

1-) Otomobil sporları ve genel olarak sporla olan ilgim konusundaki asılsız iddia hususunda; gençliğim ve sonrasında, bu spora gönül vermiş, bu sporu yakından takip etmiş ve senelerce yönetimine katkıda bulunarak desteklemiş olmakla birlikte 2007 yılından beri Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunda yönetim kurulu üyeliklerinde ve çeşitli komitelerinde aktif olarak görev almamın dışında; yine bir başka spor deneyimi olarak iki buçuk sene (2008-2011) süresince Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliğinde ve 1986 yılından beri aynı kulubün kongre üyesi sıfatına sahip olduğumu bilmeyen bir yazar ve arkasındaki yazıyı ısmarlayanlar tarafından bu tür soru ve aşağılayıcı ifadelere maruz kalmam beni derinden üzmüş ve ciddi anlamda kişilik haklarımı zedelemiştir.

Haberin Devamı

2-) Haber ve yazı kaynağı belli olmadığı için itibar edilmemesi gereken internet sitelerinin kaynak gösterilerek şahsıma ve aileme yönelik asılsız ithamlarda bulunulması da özel hayatıma doğrudan ve hukuka aykırı olarak müdahale içerdiği de açıktır.

3-) Sözkonusu sitedeki yazıda isnat edilen ‘uçak bileti kategorisine ilişkin olarak’ Federasyonumuzun başkanı ve başkanvekili olan ben ile şimdiki başkan Metin Çeker her seferinde ‘günü birliğine’ Ankara’da bulunan Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü ile Spor Toto Başkanlığındaki Federasyonun işlerinin takip edilmesi için (kendi özel mesleki aktivitelerimizi ve sağlıklarımızı ihmal ederek) seyahat etmek zorunda kalmışızdır. Seyahatlerimizi günü birlik ve aynı kategoride gerçekleştirdiğimiz için yazıda geçen ‘otel masrafları’ suçlaması asılsız ve iftiradan ibarettir. Hangi sınıfta seyahat edeceğimiz ise sosyal mevkii ve durumumuz ile doğru orantılıdır.

Haberin Devamı

4-) Yine sözkonusu sitedeki yazıda bana ‘istifa etmeyen yönetim kurulu üyesi’ olarak isnat edilen suçlama ise; TOSFED ve otomobil sporlarını kayyumların idaresine terk etmemek, bırakmamak ve otomobil yarışlarının kesintisiz devamı için iki aylık mücadelem akabinde olağanüstü genel kurula götürüp demokratik bir seçimle yeni bir yönetime TOSFED ve otomobil sporlarını teslim etmeme ilişkin çabamın ne kadar haklı ve doğru olduğunu da göstermiştir. İlaveten bu esnada rahmetli babamı kaybetmiş olmamın üzüntüsü içerisinde, buna ragmen başarı ile genel kurulu tamamlamış olmama karşın; rahmetli babamın ve de bu işlerle hiç bir ilişkisi olmayan oğlumun isminin kullanılarak ahlak kaidelerinden uzak olarak mesnetsiz ve yanlış bilgilerle dolu karalama girişimi ile özel hayatımın gizliliğinin ve güzelliğinin ihlal edildiği de açıktır.

Yukarıdaki açıklamaların yapılması otomobil sporları kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi ve yanlışlarla dolu bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması açısından önem arz etmektedir. Gerçekleri kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önemle arz ederim”.

YORUM YAZ