MENÜ

Şimdi Peri zamanı

Olimpiyat ve Avrupa arenasının ardından Potanın Perileri ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'na çıkacak, Fransa önünde zafer arayacak. Ay-Yıldızlılar kazanırsa, hem turnuvaya moralli girecek hem de grup liderliğinin yolunu tutacak.

Şimdi Peri zamanı

12 Dev Adam'ın Dünya Kupası macerasında Türk basketbolu ikinci heyecanı Potanın Perileri ile yaşayacak. Bugüne kadar Avrupa Şampiyonası'nda 2011'de gümüş, 2013'te bronz madalya kazanmayı
başaran ekibimiz, 2012 olimpiyat oyunlarında da 5.'lik elde etmişti. Bu iki kulvardan sonra Ay-Yıldızlılar bu defa da; ilk kez katıldığımız Dünya Şampiyonası'nda tarihi derece için mücadele verecek.

Haberin Devamı

Masal 2005 yılında başlamıştı...

Aslında bu zamana kadar da kolay gelinmedi. Kadın basketbolu, 2005'te yükselişe geçti. O yıl; yine ilk kez yer aldığımız Avrupa Şampiyonası’na yönelik yapılan tanıtım çalışmalarında; aynı ‘12 Dev Adam’ ismi gibi, Kadın Milli Takımımız’a da ‘Potanın Perileri’ adı verilmişti. Hatta şarkıcı Özlem Tekin de, millilerimiz adına, ‘Hey ha hadi Potanın Perileri, Hey ha hadi ileri ileri’ şarkısını yazıp, seslendirmişti. İşte Peri masalı’ böyle başladı. 2007, 2009 Avrupa Şampiyonaları’nda sadece 9.’lukla yetinen kızlarımız, 2011’in ardından ilkleri başardı.

Kadromuz birbirini iyi tanıyor

Coach Ceyhun Yıldızoğlu önderliğindeki Potanın Perileri, şimdi Dünya Şampiyonası'nda tarih yazmak için sahaya çıkacak. Grup maçlarını Ankara'da oynayan millilerimiz, açılış maçını, kürsünün iddialı ekibi Fransa'yla yapacak. Gruptan lider çıkacak takım direkt çeyrek final oynayacağı için bu maçın sonucu çok önemli. Galibiyet hem özgüvenimizi artıracak hem de çeyrek finale direkt gitme yolunda
büyük adım olacak. Son olimpiyat ve Avrupa 2.'si olan Fransa’da Gruda, Dumers ve Ndongue gibi önemli isimler var. Hazırlık maçında 4 yıldır yenilmeyen şampiyon ABD'yi yıkması da çabası. Ancak artık birbirini çok iyi tanıyan, kenetlenmiş tecrübeli kadromuz, 2011 çeyrek finalinde elediği Fransa'ya yine geçit vermeyecektir. İyi bir başlangıç, bizi eleme turuna bırakmadan çeyrek finale taşır. Tabii daha kolay yenebileceğimizi düşündüğümüz Kanada ve Mozambik maçlarında sürpriz yaşamazsak.





İlk rakibimiz Horozlar!

A Milli Takımımız, bugün Fransa ile karşılaşacak. Ankara Spor Salonu'ndaki karşılaşma 19.00'da NTVSpor'da olacak. Potanın Perileri, kürsünün iddialı ekibi Fransa'yı yenip, hem grup liderliği için önemli bir galibiyet almak hem de Dünya Şampiyonası'na Türk taraftarlar önünde galibiyetle başlamak istiyor.

Hazırlayan: Hatice Yücel
Fotoğraflar: Ceylan Çetin

YORUM YAZ