MENÜ

Şimdi çok pişmanlar! Dünya yıldızları elden kaçtı!

Anelka, Sneijder, Alex, Simao, Quaresma, Guti, Drogba… bu oyuncuların hepsinin ortak yanı ligimizde oynayan süper starlar olarak tarihe geçmeleri. Büyük beklentilerle ligimize transfer olan bu oyuncuların bazıları beklentilerin üstüne çıkarken bazıları ise beklentileri karşılayamadı. Peki bu oyuncuların arasına Ronaldinho, Kaka, Nedved ve Ibrahimovic de bu listede olabilirdi desek, ne derdiniz? Yanlış duymadınız, dünyanın en ünlü oyuncularından olan bu yıldızların da yolu neredeyse ligimizle kesişiyordu.

Juventus’un efsanevi orta saha oyuncusu Pavel Nedved’in henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray’a önderildiği ancak genç yaşı nedeniyle yönetimden veto yediği iddia ediliyor. Galatasaray yönetimi ise 1995-1996 sezonunda Nedved yerine Van Gobbel’i renklerine bağlamıştır. Pavel Nedved ise bir sene sonra 5 milyon Euro’ya Lazio’ya ardından da 2001 yılında 41 Milyon Euro’ya Juventus’a transfer olmuştur.

Haberin Devamı

Milan ve Real Madrid’in efsanevi orta sahası Kaka Leite 2003 yılında Milan ile aynı renkleri paylaşan Gaziantepspor’a menajerler aracılığı ile önerilmiş. Nurullah Sağlam’ın genç takımda keşfettiği sambacı için kulüp başkanı Celal Doğan 2.5 milyon Euro’luk bonservisi ve genç yaşı nedeniyle ikna edilemedi. Kaka da bir sene sonra Milan’ın yolunu tuttu.

IBRAHIMOVIC İSTENMEDİ

Ibrahimovic yıllar boyunca üç büyüklerin gündeminden inmedi. Aktif futbol hayatına 38 yaşında bile devam eden Ibrahimovic bundan tam 20 yıl önce 2000’de Beşiktaş’a önerilmiştir. Malmö’de oynadığı dönemde menajerler tarafından Beşiktaş’a önerilen Zlatan dönemin teknik adamı Nevio Scala’dan veto yemiş ve transfer gerçekleşmemiştir. Ibrahimovic ise bu hadiseden 1 sene sonra Ajax’ın yolunu tutmuştur.

Haberin Devamı

ADI DUYULMAMIŞ DİYE...

Milan’ın ve Ukrayna futbolunun en efsanevi forvetlerinden birisi olarak kabul edilen Andry Schevchenko, Ukrayna’da Dinamo Kiev’de oynadığı dönem de bir başka Karadeniz takımı olan Trabzonspor’a tavsiye edilmişti. 1997-1998 sezonunda Trabzonspor yönetimi ise ünlü değil ve adı duyulmamış diye dünyaca ünlü santraforu istememiştir. Schevchenko da 1999-2000 sezonunda efsaneleşeceği Milan’a transfer olmuştur.

SAMSUNSPOR'DAN ÇİFTE HATA!

Şu anda TFF 2.Lig’de mücadele eden Samsunspor’un ise bir değil, iki tane pişmanlığı mevcut! 1994-1995 sezonu için Hollandalı golcü Jimmy Floyd Haselbaink Samsun’a gelerek deneme idmanlarına katılmıştır. 1 haftalık denemenin sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilemeyen golcü oyuncu Chelsea forması altında gol kralı olmuştur. Gelelim Samsunspor’un ikinci pişmanlığına 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzerine Samsunspor’un kampına katılan Finlandiyalı stoper Sami Sypia, yine antrenör Multescu tarafından beğenilmemiştir. 10 sene boyunca Liverpool forması terleten oyuncu, kırmızı beyazlı ekipte efsaneleşmiştir.

RONALDİNHO'YA ÇİFTE VETO

Yıllarca geldi-gelecek diye beklenen kimilerine göre dünyanın en iyisi Ronaldinho ilk olarak Diyarbakırspor’a önerilmiş ancak yönetimden veto yemiştir. Ardından Gremio forması terletirken Galatasaray’ın da gündemine geldi ancak 3 milyon dolarlık bonservis bedeli yüzünden Galatasaray’da Brezilyalı oyuncudan vazgeçmiştir.

Haberin Devamı

Nihat Uzel

YORUM YAZ