MENÜ

Şike davasının Fenerbahçe'ye faturası

Sarı-lacivertili kulübün 4 yıl 4 aydır süren 3 Temmuz süreci sona erdi. Temize çıktığı resmileşen Fenerbahçe'de gözler yaşanan sıkıntılı günlere çevrildi.

Şike davasının Fenerbahçe'ye faturası

Sarı-lacivertili kulübün 4 yıl 4 aydır süren 3 Temmuz süreci sona erdi. Temize çıktığı resmileşen Fenerbahçe’de gözler yaşanan sıkıntılı günlere çevrildi.

2010-11 sezonunda şampiyon olmasına rağmen dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmeyen sarı-lacivertliler, 2013-14 sezonu bitiminde de yine zirvede olmasına rağmen UEFA’nın men cezası sebebiyle hak ettiği kulvarda yer alamamıştı.

2011-12 sezonunda alması gereken Devler Ligi geliri ve 2014-15 sezonunda kasaya girmesi ön görülen maddi durum hesaplandığında ciddi bir tablo ortaya çıkıyor.

Her iki dönemde de sadece gruplara katılım ve yayın gelirleri hesaba katıldığında yaklaşık 40 milyon euroluk bir meblağ görülüyor. Galibiyet ve beraberlik ile gruptan yükselme primleri de devreye girdiğinde hesap daha da kabarıyor.

2011-12 sezonunda Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi’ne giden Trabzonspor 22.5 milyon euro, 2014-15 sezonunda da lig ikincisi olmasına karşın direkt gruplara giden Galatasaray, 16 milyon euro elde etmişti.

Bireysel davalar


Yeniden yargılama kararı sonrasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasında temize çıkan Fenerbahçeli yöneticilerin bireysel dava açma hakları bulunuyor. Sarı-lacivertliler’in mahkemenin gerekçeli kararını bekledikleri, Yargıtay sürecinin de tamamlanmasıyla iddianameyi hazırlayanlar ve kendilerini mahkum edenler hakkında tazminat davaları açacakları belirtildi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ