MENÜ

Şike Davası'nda karar verildi! Şimdi ne olacak?

Şike Davası'nda yeniden yargılanmanın 6. duruşması sona erdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer 31 sanık beraat etti. Peki şimdi ne olacak?

Şike Davası'nda karar verildi! Şimdi ne olacak?

Şike Davası'nda karar verildi. Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar beraat etti. Şimdi Fenerbahçe için yepyeni bir süreç başlayacak. Hatırlanacağı gibi daha önce de Fenerbahçe Başkanı, bu yaşananların bir kumpas olduğunu iddia etmiş, yeniden yargılama sonrasında beraat etmeleri halinde hem UEFA hem de TFF’ye kayıp yıllar için çok ciddi maddi-manevi tazminat davaları açacaklarını belirtmişti. Süreçle ilgili olarak Yıldırım’ın hukukçu kurmaylarıyla buluşacağı ve yol haritasını şekillendireceği öğrenildi.

SON DAKİKA! Aziz Yıldırım beraat etti

NE OLMUŞTU?


3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıtı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti.

Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirildi.

Papermoon’da kutlama

4 yıl 3 aydır verdikleri mücadelenin beraatla sonuçlanmasıyla büyük mutluluk yaşayan Başkan Aziz Yıldırım ve dava arkadaşları, bunu hep birlikte eğlenerek kutladı. 3 Temmuz 2011’de başlayan “şike davası”nın yeniden görülen son duruşmasına sadece yargılananlar değil, tüm yöneticiler katıldı. Mahkeme Başkanı’nın kararınıaçıklamasının ardından salonda sevinç tabloları yaşanırken, bu görüntü gece de devam etti. Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının, hep birlikte Papermoon’a giderek, yemek yedikleri, özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu doyasıya yaşadıkları belirlendi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ