MENÜ

Sihir neden bitti?

Haldun Üstünel'in istifası bazıları için artık bayat bir konu olabilir. Ancak Galatasaray taraftarı, en sevdiği yöneticinin neden bu kararı aldığını hâlâ merak ediyor. Bu nedenle FANATİK, olayın perde arkasını araştırıyor.

Sihir neden bitti?

Haldun Üstünel’in istifasıyla ilgili son iddiaya göre Üstünel, Adnan Polat’ın kendisine Lutfi Arıboğan’ı göreve getirme sözü vermesine rağmen bunu gerçekleştirmemesi nedeniyle görevi bıraktı.

Galatasaray’da Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel’in futbol şubesindeki görevinden istifa etmesiyle ilgili sürekli yeni iddialar gündeme geliyor. İddiaya göre “Sihirbaz” lakaplı yönetici Üstünel, Başkan Adnan Polat’tan yetkileri artırılan Adnan Sezgin’i görevden almasını istedi. Stoch transferi yüzünden Sezgin’le büyük gerginlik yaşayan genç yönetici Slovak oyuncuyu Fenerbahçe’nin kapması üzerine oldukça sinirlendi ve bir anda tatil için Kanada’ya gitti. Bu gelişme üzerine Başkan Adnan Polat, Haldun Üstünel’i aradı ve İstanbul’a çağırdı. Burada yapılan görüşmede başkanın “Sezgin’le aranızdaki problem nedir?” sorusunu yönelttiği öğrenildi.

Polat sözünü tutmadı
Haldun Üstünel, Adnan Sezgin’le birlikte çalışmak istemediğini söyleyince Başkan Polat, “O zaman alternatif bir isim söyle onu göreve getirelim” teklifinde bulundu. Genç yönetici, Galatasaray’ın eski sporcusu olan ve Futbol Federasyonu Başkanvekilliği görevini yürüten Lutfi Arıboğan’ı bu görev için ikna ettiğini söyledi. Arıboğan’a sıcak bakan Polat, “İyi bir isim bulmuşsun. Bana 1-2 hafta süre ver bu operasyonu gerçekleştirelim” cevabını verdi. Başkan Polat’ın bu sözlerinin üzerinden haftalar geçmesine rağmen konuyla ilgili hiçbir adım atılmadığını gören Üstünel, “Bundan sonra Futbol A.Ş.’de alınacak hiçbir kararın altında imzam olmayacak” sözleriyle futbol şubesindeki görevinden istifa etti.

Şok iddialar
1: Adnan Polat’ın, Haldun Üstünel’in transfer konusunda bazı gazetelere haber sızdırması nedeniyle bu yöneticiyi geri plana çektiği öne sürülüyor. Polat, bu konularda en yakın çevresiyle bile konuşmayan Sezgin’i bu yüzden göreve getirdi.

2: Vatan gazetesi, Adnan Polat’ın katıldığı bir düğünde Üstünel’i kast ederek, “Delikanlılık Futbol A.Ş.’den istifa etmekle olmaz, yönetimden de ayrılsın” dediğini iddia etti. Ancak Başkan bu sözü kendisinin söylemediğini açıkladı.

3: Haldun Üstünel’in göreve getirmek istediği Lutfi Arıboğan’ın federasyonla arasında sorunlar olduğu belirtiliyor. Mahmut Özgener’in, Arıboğan’ın çalışma arkadaşlarının işine son vermesi nedeniyle ikilinin arasının bozuk olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ