MENÜ

Signal Iduna Park'ta planlı programlı provokasyon!

G.Saray gol atınca, Kuzey Tribünü'nde PKK bayrağı açıldı. Birinin orada canlı canlı yanmaması, ölmemesi bir mucizeydi. Çünkü patlayıcı maddeler direkt Alman seyircilerin üzerlerine atılıyordu.

Signal Iduna Park'ta planlı programlı provokasyon!

Olaylar, yaklaşık bin kişilik bir taraftar grubunun toplu halde stada gelmesiyle başladı. Olay çıkaracakları belliydi. Almanlar atlı polislerle grubu düzene sokmaya çalıştı. İçeri girerken sıkı bir aramadan geçtik. Sabıkalı bir Galatasaraylı taraftarı yüz tanıma sistemi tanımlayınca içeri sokmadılar. İlk gerginlik burada başladı. O taraftarın gözaltına alınmasını engellemek için polisle taraftarlar birbirlerine girdi.

FUTBOLCULAR GELMESE FACİAYDI

Bu olayların yaşanacağının bir göstergesiydi. Alman ve Türk taraftarlar Kuzey Tribününde karışık oturuyordu. 52. dakikada korner atmaya gelen Dortmundlu bir futbolcunun üzerine patlayıcı maddeler yağmaya başladı. Hem alt hem de üst tribünden hiç durmadan atılıyordu. Toplu halde atıldığı için büyük ses çıkarıyordu. G.Saraylı futbolcuların tribüne gelmesiyle az da olsa olaylar durdu. G.Saray’ın 2-1 yakalamasıyla olaylar bir anda büyüdü. Yakılan meşaleler ve patlayıcılar basın tribünün bulunduğu seyircilerin oturduğu tarafa doğru atılmaya başlandı. Birinin orada yanmaması, ölmemesi bir mucizeydi. Çünkü direkt Alman seyircilerin üzerlerine atılıyordu.

ALMAN TARAFTARLAR AŞAĞI ATILDI


Provokatörler Signal Iduna Park’ta sahnedeydi. Kuzey Tribününde bir anda PKK bayrağı açıldı. Bu seyirciyi çıldırttı. Gruplar birbirlerine girmeye başladı. Ve statta “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türkiye, Türkiye” sesleri yankılanmaya başladı. Olaylar gittikçe kötüye gidiyordu. Alman seyirciler dövülmeye, hatta yukarıdan çıkış kapılarına doğru atılmaya başlandı. Bir korku filmi yaşanıyordu. Maçın sonlarına doğru 61-62 bloktaki seyircilerin dışarı çıkmaması anons edildi. Biz 73. bloktaydık. Bizlerin çıkışına izin verildi. Sonrasında Alman polisinin müdahalesi başladı. Köpekler, gaz bombalarıyla o provokatörler dağıtılmaya ve gözaltına alınmaya başlandı.

İSTESELER EL BOMBASI BİLE SOKARLARDI


O patlayıcılar stada nasıl sokuldu anlamak mümkün değil. Demek ki isteseler el bombası bile sokabilirlerdi. Böyle sıkı aramanın yapıldığı bir maçta o patlayıcıların içeriye nasıl sokulduğu büyük bir şüphedir. Dortmundlu taraftalar bir maçlığına 300-500 euro karşılığında kombinelerini Türk seyircilere kiralamışlar. Herhalde bir daha böyle bir şeye kalkışmazlar. Bizler ise Türk olduğumuzdan utanarak üzerimizdeki Galatasaray atkısını saklayarak hızla stattan kaçmak zorunda kaldık.

Akşam / Özkan Tamirak

Haberin Devamı
YORUM YAZ