MENÜ

‘Sıcak Türk hamamı!'

Beşiktaş'ın, Feyenoord'u her iki maçta da devirmesi Avrupa'da geniş yer buldu. Kartal'ın zaferi özellikle Hollanda basınında ön plandaydı. De Telegraaf, “Sıcak Türk hamamı!” başlığını kullanırken, “Hatalar sonrası rüya bitti” diye yazdı

‘Sıcak Türk hamamı!'

Feyenoord’u her iki maçta da yenen ve sergilediği futbolla Devler Ligi’ne bir adım kala taraftarlarına büyük heyecan yaşatan Beşiktaş’ın adı, Avrupa basınında da yer aldı. Olimpiyat Stadı’ndaki 3-1’lik galibiyet sonrası tur biletini cebine koyan ve Hollande ekibini evine eli boş yollayan Beşiktaş’a dış basınının ilgisi oldukça fazlaydı. Maçı canlı yayınlayan Hollanda’nın ulusal kanalı NOS televizyonu, Feyenoord’un karşılaşmaya iyi başladığını belirttiği haberde, Demba Ba’nın 28. dakikada attığı golden sonra durumun değiştiğini ifade etti. Rotterdam ekibinin skoru 1-1’e getirdikten sonra da umutlandığına yer verilen haberde, Demba Ba’nın ikinci golüyle, “Umutların tamamen uçtuğu” anlatıldı.

Daily Mail: Kartal’ın gecesi

De Telegraaf gazetesi ise haberi, “Sıcak Türk hamamı!” ve “Rüya bitti” başlıklarıyla okuyucularına duyurdu. Feyenoord savunma hatalarından dolayı Şampiyonlar Ligi’nden elendi” başlığını tercih eden AD gazetesi, geçen sezon Hollanda Ligi’ni 2. sırada tamamlayan Rotterdam ekibinin, Beşiktaş karşısındaki ikinci maçında da başarılı olamadığını dile getirdi. İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Mail ise “Kartal’ın gecesi” sözleriyle Beşiktaş’a sayfalarında yer verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ