MENÜ

'Siber Suçlar' devrede

Siber Suçlar sosyal paylaşım sitelerini mercek altına aldı.

'Siber Suçlar' devrede

VALİ HAREKET KOORDİNATÖRÜ

Yapılan çalışmalar dün gece farklı bir boyut kazandı. Olay ile alakalı tüm gelen istihbaratı değerlendiren polis ekipleri Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğünü karargaha cevirdi. Trabzon Valisi Abil Celil Öz, dün akşam İl emniyet müdürlüğüne giderek yapılan çalışmaları buradan takip etti. 19:30 sularında Trabzon Emniyetindeki Kaçakçılık, Asayiş, İstihbarat ve Terör Şube müdürleri ve bu müdürlüklerde görev yapan polisler Sürmene’ye gönderildi.

TELEFON SİNYALLERİNDEN FAİLLERE GİDECEKLER


Daha önceden yapılan İstihbarat çalışmaları sonrasında gözaltına alınan şahıslar ilçe emniyet müdürlüğüne getirilmeye başlandı. Saatler 22:00’ı gösterdiğinde emniyete getirilen 3 kişi serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan şahısların bilgi amaçlı emniyete getirildiği öğrenildi. Saatler ilerledikçe Emniyet olayın faillerini yakalamasına an kalmıştı. Olay yerinde HTS olarak adlandırılan bilgi sistemi ile olayın olduğu andan önce cep telefonu sinyalleri takip edildi.

OLAYLA ALAKALI YORUMLARIMI SORDULAR

Bilgi amaçlı ilk Sürmene İlçe Emniyetinden bırakılan M.K, “ Olay ile alakalı çalıştığım yerde söylediklerimden dolayı biri beni şikayet etmiş olacak ki beni emniyete çağırdılar. Söylediğim şeyde “bende olayı görsem demem çünkü ne olacağı belli değil. Korkarım.” Sözleriydi. Sonrasında birisi beni ihbar etmiş ve olayla alakalı söylediklerimi çarpıtmış bu nedenle çağrıldım. Benim böyle şeylerle işim olmaz.”dedi. Saat gece yarısı 04:50’yi gösterdiğinden bulguların arttığı Nihat S. ve Emre A, adlı şahıslar gözaltına alındı.

İLK İFADELERİ KABUL ETMEDİLER

Sürmene emniyetinde yapılan işlemlerinin ardından şahıslar Trabzon Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Şahıslar emniyetteki ilk ifadelerinde olay ile bir bağlatışı olmadığını ifade ettiler. Şahıslar yönelik sorulan sorulara “olayla hiçbir alakamız yok.”kelimelerine yer verdi. Şahısların emniyette parmak izleri alındı. Daha öncesinde tüfekte bulunan parmak izi ile karşılaştırılacağı ve gözaltına şahıslar ile uyuşum uyuşmadığı denetlenecek. Öte yandan şahısların sağ ve sol ellerinden “SIVAB” denen bir uygulama yapılarak barut izine rastlanıp rastlanmadığına bakılacak.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ İNCELENİYOR

Trabzon Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri; sanal ortamda yapılan yorumları üzerinden de çalışmalar yaptığı öğrenildi. Konvoy içerisinde bulunan bir kişinin sosyal paylaşım sitesi üzerinden otobüsün olay yerine yaklaştığını bilgisini verile bileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bu kapsamda Siber suçlar ekipleri teknik çalışmalarını devam ettiriyor. İki kişinin daha olay ile arandığı ve yakalanmalarının an meselesi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber61

Haberin Devamı
YORUM YAZ