MENÜ

Sibel Kekilli: Türkler için fazla Alman, Almanlar için yeteri kadar Alman değilim

Almanya'daki ırkçılık tartışmalarına Türk asıllı oyuncu Sibel Kekilli de katıldı. Kekilli "Türkler için fazla Alman, Almanlar için yeteri kadar Alman değilim" dedi.

Sibel Kekilli: Türkler için fazla Alman, Almanlar için yeteri kadar Alman değilim

Uluslararası yapımlarda da rol alan Sibel Kekilli, ırkçılık tartışmalarına ilişkin olarak Alman Die Welt gazetesine konuştu.

Haberin Devamı

"Türkiye kökenli olmam nedeniyle daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim" diyen Kekilli, kendisinden beklentinin bir Türk'ü oynadığı roller olduğunu söyledi.

Kekilli, göçmen kökenli kişilerin oyuncu olarak eşit şansa sahip olmadığını belirterek "Aynı oranda iyi olmanız kesinlikle yetmiyor" dedi.

Bir yönetmenin kendisine verilen başrolü ırkçı gerekçelerle geri çektiğini ileri süren Kekilli, "Türkler için fazla Alman, Almanlar için ise yeteri kadar Alman değilim" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle Alman kamuoyunda tartışmaların odağı haline gelen Mesut Özil, bir süre sonra 'ırkçılık yapıldığı' gerekçesiyle Alman Milli Takımı'ndan ayrıldığını duyurmuştu.

YORUM YAZ